Cum organizăm spațiul de sub chiuvetă? 5 greșeli comune și cum le putem evita!

Multe gospodine se confruntă cu lipsa spațiului în bucătărie. Mai cu seamă când vorbim de apartamentele mici. Atunci apare întrebarea: cum îl optimizăm? Mai mult. Cum îl optimizăm așa încât bucătăria să fie practică, confortabilă și frumoasă? Un truc bun este să folosești spațiul de sub chiuvetă, care e neglijat de multe din noi. Și chiar dacă îl folosim, oricum facem multe greșeli. Iată 5 dintre ele și cum le putem remedia!

#1. Nu iei în considerare mărimea

Spațiul de sub chiuvetă va fi întotdeauna arhiplin dacă nu lași suficient loc pentru sifon, sistemul de filtrare și tocatorul de resturi alimentare. Sfatul nostru este să ții cont de aceste detalii la etapa de proiectare. Gândește-te din timp dacă vei folosi o cană filtrantă sau un sistem de filtrare sub chiuvetă, dacă ai nevoie de un tocator pentru resturi sau nu, și dacă da, ce model ai de gând să folosești.

#2. Lași mult spațiu nevalorificat

Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului și un organizator pe centru. De exemplu, coșulețele din imaginea de mai sus sunt retractabile, ceea ce oferă un plus de confort și mărește spațiu utilizat de 2-3 ori. O altă recomandare este să folosești recipiente pe roți.

#3. Nu te folosești de ușițe

Spațiul gol din spatele ușilor e mai util decât pare la prima vedere și e mare păcat să nu-l folosești. E suficient să montezi 3 cuiere pentru a valorifica câțiva centimetri neutilizați, numai buni pentru prosoape, perii și alte mărunțișuri necesare în bucătărie. Iar dacă ai destul spațiu și curaj, poți monta chiar și un container vertical pentru gunoi.

#4. Nu sortezi agenții de curățare

Detergenții, prosoapele de bucătărie, produsele de curățare și alte produse chimice trebuie sortate pe categorii, altfel organizarea va fi defectă. În general, se recomandă să le sortezi după destinație sau după formă. În acest fel, îți va fi mai ușor să găsești produsul de care ai nevoie, iar spațiul va fi organizat mai eficient.

#5. Ții coșul de gunoi pe centrul dulapului

Dacă îl pui pe centru, coșul îți va devora tot spațiul din interiorul dulapului. Cel mai bine e să montezi un recipient îngust pe partea dorsală a ușii sau pe pereții interiori. În acest fel, coșul de gunoi va fi întotdeauna la îndemână și, în același timp, departe de ochii lumii.

Citește și: Cum să transformi un apartament mic? Aceste 23 de lucruri îți vor face viața mai ușoară!