Cum obții o casă cu stil? Adaugă în ea aceste 7 obiecte alese cu gust

În casă nu trăiesc lucruri, ci oameni. Dacă lucrurile îl împiedică pe om să trăiască, atunci n-au ce căuta în casă. Regula mea de bază privind amenajarea interiorului este – nu trebuie să fie prea multe lucruri doar de dragul frumuseții. De aceea, eu mă străduiesc să cumpăr obiecte mai întâi utile, după care plăcute ochiului.

Iată ce cred eu că trebuie să fie în fiecare locuință pentru ca aceasta să fie stilată, confortabilă și unică.

1. Ceramică

Ideal ar fi să fie de autor, dar se potrivește și cea de la fabrică. Da, s-ar putea să fie un pic oblică, imperfectă, dar asta o face deosebită. În casa mea sunt multe articole din ceramică, chiar dacă se întâmplă că se strică din prima zi.

2. Lemn

Nu cred că există vreun material care oferă mai multă căldură decât lemnul ( metaforic vorbind). Foarte mult contează modul în care acesta a fost prelucrat. Ceară, ulei sau acril, iată prin ce se poate da culoare și protecție lemnului. În casa mea, mobilierul și chiar unii dintre pereți sunt din lemn. La fel și o groază de accesorii.

3. Textil

Preferabil să fie natural. Dens. De calitate. Și, bineînțeles, să se potrivească cu interiorul.

4. Obiecte cu istorie

Ar fi bine dacă istoria ți-ar aparține. Aceste obiecte redau locuinței caracter. Totuși, casa mea nu este un muzeu. Eu nu păstrez lucruri pe care nu le folosesc.  De aceea, noi mâncăm fără probleme din farfuriile de anticariat.

5. Oglinzi

Cele cu formă sau ramă deosebită. Nu iubesc pereții din oglinzi sau ușile de la dulapuri de oglindă. Cred că sunt mai drăguțe cele în rame de metal sau lemn. În prezent, am 9 oglinzi în casă.

6. Tablouri moderne

Abstracție, caligrafie sau altceva. Deocamdată nu am asemenea tablouri, dar mi-aș dori. Consider că tablourile clasice îi oferă locuinței aere de muzeu și nu-l ajută să fie confortabil și relaxant.

7. Hande made

Un pled împletit sau o păpușă deosebită. Unele obiecte confecționate cu mâna pot fi fermecătoare.

Sursa