Cum îți alegi culoarea părului ca să nu regreți după: 20 de exemple pentru fiecare tip de înfățișare

Atunci când îți alegi culoarea părului trebuie să iei în calcul cel puțin 3 aspecte: culoarea ochilor, nuanța pielii și … posibilitățile financiare, întrucât unele nuanțe de păr necesită mulți bani pentru întreținere.

Cel mai des, femeile își schimbă culoarea părului atunci când vor schimbări în viață. Se întâmplă însă ca o schimbare bazată pe emoții, să nu-ți mai placă în scurt timp și să-ți dorești să revii la nuanța inițială. Iată de ce trebuie să te gândești bine înainte de a face o astfel de schimbare, mai ales dacă ai părul natural.

Când îți alegi conștient o altă nuanță, trebuie să iei în calcul: tipul înfățișării, nuanțele preferate în vestimentație, dar și starea pielii.

1. Atunci când mergi la hairstilist,  arată-i nuanța dorită. Este mai simplu să arăți, decât să explici. Dacă ei modele de pe Instagram, află că 80% dintre fotografii sunt editate. Dacă stilistul îți spune că o astfel de nuanță este imposibil de obținut pe părul tău, nu insista, alegeți împreună ceva asemănător.

2. Ia în calcul anotimpul. Dacă îți schimbi culoarea părului după ce ai fost la mare și pielea e mai închisă la culoare, s-ar putea ca rezultatul să nu te mai avantajeze după ce bronzul se va lua.

3. Nu ignora posibilitățile financiare. Cu cât blondul e mai platinat, cu atât mai multe resurse va fi nevoie. Acasă este destul de dificil să lupți cu galbenul sau oranjul care revine foarte repede.

Cum alegi nuanța părului în funcție de trăsăturile cromatice ale înfățișării?

Specialiștii împart tipurile de înfățișări în patru categorii: „Primăvară”, „Iarnă”, „Vară” și „Toamnă”.

Primăvara

Femeile primăverii au un ten deschis la culoare sau chiar palid, cu pomeți ușor îmbujorați. Au ochii de nuanțe deschise ( albaștri, verzi) și păr blond. Femeia „primăvară” nu se poate bronza, de regulă, pielea se înroșește la soare, dar capătă ulterior nuanța inițială.

În acest caz, vei alege o nuanță caldă de blond, cu șuvițe caramel sau miere. Poți experimenta și cu alte nuanțe mai închise, însă evită-le pe cele reci.

Vara

Femeile verii au o piele deschisă cu subton roz sau gri. Ochii de regulă, sunt gri verzui, gri maronii sau gri albaștri. Nuanța naturală este blondul gri deschis sau șaten spre gri.

Dacă vrei să-ți schimbi culoarea, alege nuanțele reci, cu tendințe spre gri sau roz. Tehnica de vopsire shatush este potrivită în acest caz. Preferabil, să eviți tonurile închise. Părul castaniu sau negru riscă să pară o perucă pe capul tău. Nu sunt potrivite nici nuanțele de roșu sau bordo, mai ales dacă ai acnee. Coșurile vor fi astfel accentuate.

Toamna

Acest anotimp se asociază cu femeile care au o nuanță gălbuie a pielii și pistrui. Au ochii verzi sau căprui deschiși, părul este roșcat sau are o nuanță aurie.

Nuanțele potrivite pentru tine sunt: auriu, nisipiu, castaniu. Culorile stridente precum rozul sau violetul nu merită atenția ta. Dacă vrei nuanțe mai îndrăznețe, alege-le pe cele pastelate de piersic sau caramel, cu subtonuri roz.

Iarna

Înfățișarea femeii „iarnă” se caracterizează prin contrast. Are o piele deschisă și un păr fie foarte închis, fie foarte deschis. Ochii sunt de o nuanță închisă: aproape negri sau albaștri ca cerul.

Pentru o astfel de imagine sunt potrivite toate culorile închise și orice blond rece. La fel, poți experimenta și cu nuanțe mai îndrăznețe precum albastru sau roz. Cel mai important, evită nuanțele calde aurii.