Cum feliezi pâinea perfect: 7 lifehack-uri de 100 de ani care sunt actuale și astăzi

Chiar dacă aceste șiretlicuri au fost folosite încă cu 100 de ani în urmă, actualitatea lor nu s-a pierdut nici astăzi. Sfaturile verificate de generații întregi nu sunt pur și simple niște găselnițe de pe internet. Aceste trucuri chiar te pot ajuta să-ți ușurezi viața.

1. Feliatul pâinii

Ca să tai niște felii subțiri și drepte de pâine, fără ca aceasta să se fărâmițeze sau să se rupă este o misiune destul de dificlă. Din fericire, există un mic truc care poate simplifica sarcina. Bagă cuțitul pentru câteva minute în apă fierbinte, după care șterge-l și începe să feliezi.

2. Scoaterea petelor de cerneală

S-ar părea că este imposibil să scoți urmele de stilou, însă totul este posibil dacă reacționezi imediat. Înmoaie porțiunea pătată de material în lapte. În acest mod, cerneala se va dizolva și va ieși din țesătură.

3. Fierberea ouălelor crăpate

Se întâmplă foarte des ca ouăle să crape atunci când le aducem de la magazin acasă. Dacă încercăm să le fierbem așa, o parte din albuș va ieși din coajă. Ca să nu se întâmple asta, toarnă în apă niște oțet.

4. Este sau nu untul natural?

„Testul de naturalețe” se face foarte simplu în cazul untului. Unge cu unt o bucată de hârtie și dă-i foc. Dacă va fi margarină, mirosul va fi neplăcut și chiar înțepător. Dacă va mirosi frumos, e unt natural.

5. Prospețimea florilor în vază

Chiar dacă florile au început să se ofilească, le poți reabilita. Pune florile în apă fierbinte, iar după ce aceasta se răcește, taie capetele tulpinilor și pune buchetul într-o vază cu apă rece.

6. Dezlipirea paharelor

Dacă după ce ai pus un pahar peste altul acestea s-au blocat, poți apela la legile fizicii ca să le dezlipești. Pur și simplu, bagă paharul de jos într-un bol cu apă fierbinte, iar în cel de sus toarnă apă rece.

7. Ardere îndelungată

Atunci când vrei să aprinzi un foc de tabără sau în alte situații se întâmplă foarte des ca chibriturile să se stingă repede. Pentru ca să le faci să ardă mai bine, chiar și în condiții de vânt, fă câteva tăieturi în preajma gămăliei.