Cum faci un avocado crud să se coacă mai repede: 5 metode super eficiente

Avocado este unul dintre cele mai delicioase și mai sănătoase alimente pe care trebuie să le includem în dieta noastră de zi cu zi. Majoritatea oamenilor disting vizual doar două soiuri de avocado, dar de fapt există peste 900. Cele mai populare sunt soiurile mici „Hass”, care sunt folosite pentru a face salate, și soiurile mari care însoțesc diferite feluri de mâncare.

Fructul are o armată de admiratori în toată lumea datorită texturii cremoase și aromei fine, plăcute, care merge bine cu alte alimente. În plus, fructul dă bine pe social media și este bogat în microelemente benefice pentru organismul uman.

Beneficii avocado

Acest fruct conține o cantitate imensă de antioxidanți, vitamine (K, C, E, B5, B6), minerale (cupru, fier, zinc, mangan, fosfor, magneziu) și grăsimi sănătoase. Consumul regulat de avocado întărește imunitatea, protejează pielea de îmbătrânire și de efectul razelor ultraviolete.

O jumătate de avocado pe zi sau trei fructe pe săptămână sunt suficiente pentru a menține sănătatea pielii și a echilibra activitatea sistemului digestiv. Singurul neajuns al acestui fruct este că e greu de înțeles dacă e destul de copt sau nu. De regulă, avocado se vinde ușor necopt și asta e problema cu care se confruntă mulți cumpărători. Iată cum o poți depăși.

Cum faci avocado să se coacă mai repede?

#1. Pune fructul în cuptorul cu microunde

Sună grotesc și copilăros, dar metoda chiar funcționează. Dacă ai nevoie de avocado pentru salată, pune-l în cuptor. Cuptorul cu microunde îl va face moale și suculent. Gustul se poate modifica ușor, dar în salate diferența nu se mai simte.

Străpunge fructul cu o furculiță, din mai multe părți, și pune-l într-un recipient de plastic. E important ca recipientul să fie acoperit. Pornește cuptorul la 30 de secunde, la intensitate medie. Dacă e nevoie, repetă procedura până fructul devine moale.

#2. Înfășoară fructul în folie de aluminiu

Dacă te numeri printre cei care nu încălzesc bucatele la microunde, poți folosi un cuptor obișnuit. Înfășoară avocado în folie de aluminiu și trimite-l în cuptor timp de 10 minute la 200 de grade Celsius. De altfel, cu puțin timp în urmă am scris un articol despre 15 alimente care nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde.

#3. Pune avocado alături de un măr

Pentru a accelera coacerea unui fruct, pune-l într-o pungă de plastic alături de mere, de roșii sau de banane. Acestea produc un gaz numit etilenă, care declanșează procesul de coacere. Va trebui să aștepți două zile. Dar nu te îngrijora, etilena e un hormon natural al plantelor, prin urmare e inofensivă pentru om.

#4. Stropește fructul cu suc de lămâie

Dacă ai tăiat fructul și nu e suficient de copt, nu te descuraja. Șterge suprafețele tăiate cu suc de lămâie, lipește-le la loc, lăsând sâmburele, și înfășoară-le în folie alimentară. Pune fructul în frigider și așteaptă 24 de ore.

De altfel, după tăiere, fructul de avocado se alterează rapid din cauza oxidării. Pentru a-i prelungi viața, pune o jumătate de ceapă lângă avocado sau stropește-l cu oțet de mere. Compușii de sulf din componența lor, vor încetini procesul de oxidare și fructul își va menține prospețimea mai mult timp.

#5. Înfășoară fructul într-un ziar

Dacă nu ai folie de aluminiu sau nu vrei să pornești cuptorul numai pentru un fruct, înfășoară avocado într-un ziar și pune-l pe radiator sau într-un alt loc călduros, unde nu există pericol ca hârtia să se aprindă.

Citește și: Mănâncă și slăbește: 5 alimente care „ard” grăsimile văzând cu ochii!