Cum faci să ai mai mult spațiu în bucătărie: 9 idei pentru bucătării mici

O bucătărie mică este o adevărată bătaie de cap. Mai ales dacă îți place să gătești și îți petreci toată ziua acolo. Dar pentru că suprafața fizică a bucătăriei nu se poate extinde, singura posibilitate de a câștiga spațiu este reinventarea decorului existent. Iată câteva trucuri din care să te inspiri.

Idei amenajare bucătărie mică

1. Nu ezita să folosești organizatoare pentru sertare. Ele sunt asemănătoare cu cele pentru dulapuri și sunt bune pentru tot felul de lucruri mărunte: de la tacâmuri până la recipiente de plastic.

2. Spațiile mici sunt o adevărată provocare în ceea ce privește amenajarea. Sunt un veșnic compromis. Spațiul nu poate fi extins, în schimb poate fi optimizat. Pentru asta trebuie să gândești în afara cutiei.

3. Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cu siguranță există locuri pe care nu le-ai valorificat. Chiar și cele mai neașteptate locuri pot fi utilizate în folosul tău. Rafturile au un potențial enorm.

4. Fă rost de câteva borcane frumoase și transformă-le în organizatoare. O astfel de organizare arată stilat și contemporan. Datorită ei bucătăria capătă suflet.

5. În loc de borcane poți folosi recipiente de plastic. Ele vor optimiza spațiul și vor adăuga un farmec nemaipomenit bucătăriei tale.

6. Un dulap de bucătărie îți poate oferi mai multe posibilități decât pare la prima vedere. Nu uita că într-o bucătărie mică fiecare centimetru trebuie utilizat cu înțelepciune.

7. Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului și un organizator pe centru. De exemplu, rafturile din imaginea de mai jos sunt retractabile, ceea ce oferă un plus de confort și mărește spațiul utilizat de 2-3 ori.

8. De cele mai multe ori, spațiul din bucătărie nu poate fi extins. În schimb poate fi optimizat. Iată cum poți face acest lucru.

9. Tacâmurile și vesela de bucătărie pot fi stocate pe un panou multifuncțional. Un astfel de panou este practic și universal. Toate lucrurile vor fi la vedere, iar designul arată sofisticat.