Cum faci o compoziție fenomenală din orhidee: 10 idei nemaivăzute

Orhideea este cu adevărat o floare minunată. Multe femei o apreciază și o cresc în casele lor. Mama mea, de exemplu, are vreo zece acasă.

A începutul totul de la primul phalaenopsis pe care l-a adus acasă de la serviciu. M-am molipsit recent și eu de această dragoste față de orhidee, doar că am decis să am o abordare mai originală față de ele. Am început să realizesc compoziții din orhidee și alte plante.

Ideea mixului de flori îi aparține prietenei mele, care este designer de landșaft. Ea a văzut astfel de compoziții la o expoziție de flori din Belgia. Astăzi am decis să-ți împărtășesc și ție această idee. Uite 10 exemple care ar putea să te inspire.

1. În acest fel, orhideea arată mult mai bogat și poate fi un cadou excelent.

2. Împreună cu plante erbacee sau cele cu frunze suculente, orhideea se privește minunat.

3. Acum orhideele mele sunt toate originale, datorită compoziției din care fac parte.

4. Pentru a face asemenea compoziție, vei avea nevoie nițel de experiență, pentru că necesită instalarea unui sistem de asigurare cu toate cele necesare – apă, temperatură constantă, ventilație.

5. Există o varietate foarte mare de specii de orhidee. Cele mai populare sunt mai puțin capricioase, celelalte necesită însă condiții speciale.

6. Este minunat cât de mult se pot transforma. Este cu totul altceva decât un simplu ghiveci cu orhidee.

7. Ai grijă ca floarea să aibă suficient spațiu ca să poată crește.

8. O astfel de compoziție poate fi un cadou de neuitat.

9. Fii atentă cu orhideele mini, acestea nu cresc în același susbtrat ca și restul orhideelor, ci pe un mușchi dens de sphagnur.

10. Sper că ai suficient curaj să te apuci de confecționat așa ceva, inspirație noi ți-am dat.