Cum faci ca bananele să se coacă mai repede? 2 sfaturi simplu de urmat!

Putem polemiza toată ziua despre care banane sunt mai sănătoase –  cele verzi sau cele coapte și, într-adevăr, răspunsul nu e atât de evident cum pare la prima vedere. Bananele coapte și cele necoapte aduc cu totul și cu totul alte beneficii organismului uman și fiecare sunt utile în felul lor, dar un lucru e cert, indiferent de proprietăți, primele sunt mult mai delicioase, decât cele din urmă.

Prin urmare, astăzi vom face un mic experiment ca să aflăm care metodă de coacere a bananelor este cea mai eficientă.

Coacere banane acasă

Am ales cele mai verzi banane pe care le-am putut găsi și câteva banane coapte pentru comparație. Potrivit recomandărilor găsite pe internet, putem accelera coacerea bananelor dacă le păstrăm în aceeași pungă cu câteva mere. Deci, e vorba de cele mai obișnuite mere, nu contează soiul, atâta timp cât sunt coapte și delicioase. Am decis să pun câte 3 mere alături de fiecare banană.

Citește și: De ce n-ai știut până acum? Bananele albastre, cu gust de vanilie. O revelație pentru gustul tău!

Utilizatorii de pe diferite forumuri propuneau mai multe metode de păstrare a acestora. Prin urmare, am hotărât să le încerc pe toate și am etichetat bananele într-un mod corespunzător. Prima banană am pus-o într-o pungă de hârtie, a doua într-o pungă de polietilenă, iar celelalte două în compartimentul pentru fructe din frigider, fără mere.

Coacerea bananelor cu etilena

Între timp, hai să vedem cum funcționează acest proces. Merele produc un gaz numit etilenă, care declanșează procesul de coacere. Nu te îngrijora, etilena e un hormon natural al plantelor, prin urmare e inofensivă pentru om. Pentru a menține acest gaz, unele surse recomandă o pungă de hârtie, iar altele o pungă de polietilenă.  În scurt timp, vom afla care s-a dovedit a fi mai bună. Ai grijă ca în pungi să rămână spațiu pentru gaz.

După primele 24 de ore, deja poate fi sesizată diferența, bananele din pungi au început să se îngălbenească. Iar mai jos vezi rezultatul după 3 zile.

Citește și: Stropește cu această soluție prin casă și vei scăpa de muște, gândaci sau țânțari în doar 2 ore

Și din alt unghi.

Iar din acest unghi, diferența se vede și mai bine.

Banane verzi sau coapte?

Bananele păstrate alături de mere s-au copt mult mai bine și au rămas într-o stare mai bună. Nu am observat nici o diferență dintre cele 2 tipuri de pungi. Iar dacă pe imagine, diferența dintre cele 4 banane nu e atât de evidentă, atunci când vorbim de gust, decalajul a fost sesizabil. Primele 2 banane erau delicioase și moi, iar cele din compartimentul pentru fructe aveau, în continuare, gust de banane verzi.

În consecință, bananele coapte le-am mâncat, iar cu restul două am continuat experimentul. După încă 3 zile, acestea au început să se strice și așa și nu s-au mai copt.

Scrie dacă îți plac asemenea experimente gastronomice și vom continua să dezvoltăm subiectul!

Citește și: Străinii despre noi: Românul, dacă are 2 mere, îți dă unul sau pe amândouă