Cum calci hainele, fără fier de călcat! 7 sfaturi bune de urmat

Fie că nu ai un fier de călcat la îndemână, fie că nu-ți place să calci, fie că nu e punctul tău forte, indiferent de motivații, toate aceste metode îți vor fi de mare ajutor și vor pune punct relației tale cu fierul de călcat.

1. Spray-ul pentru călcat.

E suficient să stropești cămașa cu el și cutele vor dispărea în timp ce haina se usucă. Un asemenea spray poate fi găsit în orice magazin specializat sau poate fi preparat acasă. Amestecă oțet cu apă în proporție de 1 la 3 și toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator. Stropește hainele de la distanță și lasă-le să se usuce timp de câteva minute. Cutele inestetice vor dispărea în timp ce lichidul se va evapora.

2. Baia cu aburi.

Pune cămașa pe care ai de gând să o porți pe un umeraș și agaț-o de cuierul din baie în timp ce faci duș. Asigură-te că baia se umple cu aburi. Vaporii vor înmuia cutele de pe haină și nu va mai trebui să o calci. Iar până te pregătești să ieși în oraș, cămașa se va usca înapoi și va fi perfect netedă.

3. Ceainicul.

Dacă nu ai timp să faci baie, poți obține același efect folosind aburii de la ceainic. Încălzește apa, iar în momentul culminant când apa începe să fiarbă, tratează cămașa cu aburi ținând-o la distanță de o palmă de gura ceainicului. Aburii vor “îmblânzi” cutele și le vor face să dispară.

4. Oala cu apă fierbinte.

Dacă ai de călcat o haină șifonată serios și trebuie să nivelezi anumite zone, dar nu ai fierul de călcat la îndemână, poți folosi o oală cu apă fierbinte pentru a le veni de hac. Dar fundul oalei trebuie să fie curat.

5. Salteaua de la pat.

Dacă nu îți plac nici aburii și nici metalul, iată o soluție pe cât de neobișnuită, pe atât de eficientă, mai ales când vine vorba de haine din bumbac (tricouri, hanorace, bluzițe). Rulează hainele atent, sub formă de sul (de cilindru) și lasă-le să stea sub salteaua de la pat timp de 30 de minute. Efectul dorit este garantat. Cutele vor ceda sub presiune, iar datorită formei cilindrice, nu vor apărea altele noi.

6. Uscătorul.

Cutele pot fi nivelate și cu ajutorul unui uscător de păr. Mai cu seamă când e vorba de rochii. Așează rochia pe o suprafață plană, pornește uscătorul și ține-l orientat spre cutele de care vrei să te debarasezi.

7. Placa de îndreptat părul.

Placa de îndreptat părul se descurcă bine cu pliurile deosebit de încăpățânate, cum ar fi la guler, manșete și mâneci. Important e ca aceasta să nu aibă urme de rugină sau de produse de îngrijire a părului. De asemenea, selectează cu atenție programul de încălzire, pentru a nu deteriora țesătura.