Acum vei ști cum să alegi lungimea potrivită a părului! Aplică acest truc al stiliștilor și nu vei greși

Atunci când o femeie își dorește o schimbare de imagine ea recurge la cel mai radical pas – își scurtează părul. Această decizie este destul de grea din punct de vedere emoțional, iar uneori regretul nu întârzie să apară. Acest articol te va ajuta să înțelegi dacă merită să încerci o tunsoare scurtă sau mai bine să te abții.

Cel mai frecvent, stiliștii folosesc un truc aproape necunoscut, dar foarte simplu pentru a stabili dacă unei posesoare de păr lung o să-i stea bine cu o tunsoare scurtă: regula celor 5,71 cm. Dacă distanța de la bărbie și până la ureche este de mai mult de 5,71 atunci părul lung este pentru tine și nu face să experimentezi cu alte lungimi.

Dacă această distanță este mai mică, bun venit în lumea tunsorilor scurte!

Pentru ca să faci măsurarea corectă, pune în poziție orizontală un obiect cu margine dreaptă la vârful bărbiei ( poți lua o foaie sau un creion), perpendicular obiectului pune o riglă. Distanța de la intersecția celor două obiecte și până la marginea urechii este dimensiunea ta.

Este foarte posibil ca rezultatul acestui test să nu te satisfacă, iar dorința de a încerca o tunsoare scurtă să rămână. Înainte să te decizi, ar fi bine să ei în calcul principalele avantaje și dezvantaje ale fiecărei lungimi.

Părul scurt – este o opțiune bună pentru femeile care nu au probleme cu tenul și nu iubesc să acorde prea mult timp aranjatului.  Asta nu înseamnă însă că tunsorile scurte nu necesită îngrijire. Părul scurt are nevoie de volum ( pe care va trebui să-l creezi, dacă nu-l ai) și aranjare cu diverse produse de styling.

Părul mediu – varianta universală. Se potrivește aproape oricui, dar iarăși trebuie să ai grijă de volum. Tunsorile pe păr mediu sunt o bună metodă de a ascunde proporțiile imperfecte ale feței ( dacă există). Totodată, nu uita că forma tunsorii o vei alege după forma feței.

Părul lung – se potrivește pentru o mare parte dintre femei. Unicele care n-ar trebui să exagereze cu lungimea sunt femeile de statură mică și cele cu șolduri mari. Această lungime necesită o îngrijire specială, ce implică diverse spray-uri, loțiuni, uleiuri ș.a. Dacă îți dorești păr lung, fii gata să petreci mult timp în fața oglinzii.