Cu ogradă mare și animale: 10 trăsături ale unei „case cu suflet” care merită denumirea „acasă”

Există locuințe pe care le vezi și vrei să locuiești în ele. Simți că acolo vei fi fericit și vei putea întemeia o familie. Dar cum arată ele?

1. O casă la sol, cu ogradă mare

De regulă, nu te simți confortabil, dacă locuința vecinilor e la 5 metri distanță, auzind cum le latră câinele sau când dau o petrecere cu prietenii. E foarte enervant când vecinul îți face observație în privința copiilor foarte gălăgioși, așa că distanța contează.

2. O casă departe de autostradă și aproape de pădure, parc sau râu 

Aceste „diamante naturale” ne aduc pace în suflet, ne bucură privirea și ne fac să ne simțim bine. Uiți de gălăgie, gunoi, praf și gaze toxice.

3. Fațade și interioare din materiale naturale

Materialele naturale devin cu timpul mai frumoase. Dacă vei compara o zgârietură pe plastic cu una pe lemn, vei înțelege despre ce e vorba. Este o investiție de lungă durată, care poate fi reînnoită foarte ușor. Materialele naturale respiră și mențin viața.

4. Spațiile deschise – sufrageria la un loc cu bucătăria

În încăperile spațioase cu tavane înalte e mai ușor să respiri, te ajută volumul mai mare de oxigen. Atunci când sufrageria este la un loc cu bucătăria, familia petrece mai mult timp împreună: unul gătește, altul vorbește, iar cineva privește televizorul și comentează.

5. Focul viu

Focul are ceva atragător și ademenitor. Aprinderea focului într-un cămin pe timp de vreme umedă este o adevărată plăcere. Pe lângă faptul că te încălzește, aroma și procesul de ardere îți oferă o doză de pace și liniște.

6. Obiectele moștenite

Altfel spus, casa cu istorie. Fie că e vorba de mobilă, veselă sau alte lucruri, toate acestea te ajută să nu te simți singur sau străin. Astfel simți că familia te susține, fie că e vorba de strămoși sau de urmași.

7. Copiii

Nicio casă nu este completă fără copii. Pentru ce să mai ai o casă mare și frumoasă, dacă nu are cine o locui?

8. Animalele domestice

Fie că e vorba de un câine prin ogradă sau despre o poiată plină de găini și gâște. Acestea completează viața unei gospodării.

9. Terasa

Ce poate fi mai frumos pe timp de vară decât să te aduni cu familia și prietenii la o terasă, unde să coaceți ceva la grătar, să cântați și să vorbiți? Este o metodă de comunicare cu natura, chiar la tine acasă.

10. Geamurile mari și luminoase

Oamenii se încarcă de la soare ca niște baterii. Dacă soarele lucește, dispoziția devine mai bună, iar facturile la energie mai modeste.