Cu mâinile goale: Cum să desfaci un borcan înțepenit în doar câteva secunde, fără prosop și cuțit?

La sigur te-ai confruntat cu situația când vrei să deschizi un borcan cu murături sau cu gem, dar capacul nu vrea să cedeze. De regulă, mai ești și flămând în acel moment, iar flămând înseamnă sleit de puteri. Cum te descurci în această situație?

Metode de a deschide un borcan înțepenit

Unii încearcă să întoarcă borcanul cu fundul în sus și să-l lovească cu palma sau de blatul de bucătărie, în speranța că acesta se va desprinde mai ușor – degeaba!

Alții folosesc un cuțit, strecurând lama acestuia între capac și borcan, dar ideea e periculoasă, fiindcă te poți răni, iar pe deasupra există riscul că vei deforma capacul și nu-l vei mai putea folosi ulterior. Și nici cuțitul nu va aprecia această idee.

Citește și: Despre ce spune spuma albă în borcanul cu miere. E periculoasă sau nu?

Mai sunt oameni care înfășoară capacul cu folie alimentară sau bandă adezivă pentru a îmbunătăți gradul de aderență, astfel încât să le fie mai ușor să apuce. Dar când ți-e foame, iar răbdarea este la limită, ultimul lucru la care te gândești este cum să înfășori un capac cu bandă adezivă.

Cel mai des oamenii folosesc o cârpă de bucătărie sau un prosop ca acestea să le dea mai multă putere, dar dacă capacul e prins bine, nici această metodă nu funcționează.

Citește și: O soluție ușoară de îndepărtare a ruginei în câteva secunde

Ar mai fi o idee să încălzești borcanul sub un jet de apă fierbinte și să lași fizica să lucreze în folosul tău. Dar asta durează, iar pe deasupra borcanul te frige.

Cea mai rapidă metodă de a desface un borcan înțepenit

Metodele enumerate mai sus sunt destul de bune, dar există o metodă care le bate pe toate! Am învățat-o de la verișoara mea, care m-a surprins cu câtă lejeritate și agilitate se descurca cu borcanele, fără să folosească aproape nimic.

Deci tot ce trebuie să faci este să iei borcanul în mână și să-l rostogolești încet pe marginea unei mese sau a unui blat de bucătărie, punând presiune pe capac, după cum este indicat în imagine.

Citește și: Te-ai obosit să lupți cu depunerile de calcar? Vezi secretul simplu de a curăța capul de duș

Când m-am întors acasă, am încercat și eu să repet acest lucru și mi-a reușit din prima. Am luat alt borcan capricios, și mi-a reușit din nou. Tehnica este atât de simplă și eficientă încât cu această sarcină se poate descurca chiar și un copil.

Citește și: Ce conține de fapt un borcan de Nutella și cum explică asta producătorii

Scrie în comentarii ce crezi despre această metodă și dacă vrei să afli mai multe despre alte trucuri similare!