Copiii care sunt implicați de mici în treburile casnice, au șanse sporite să devină adulți de succes

De obicei, există două motive de ce nu-i punem pe cei mici să ne ajute la treburile casnice: fie că vrem să terminăm totul mai repede, fie că îi considerăm prea mici pentru așa ceva.

Oricare ar fi motivul, se pare că le facem mai mult rău decât bine, protejându-i de munca prin casă. Unii părinți consideră că le oferă așa copiilor șansa de a se distra înainte să se confrunte cu grijile maturității.

Totuși, oamenii de știință sunt de partea celor ce încearcă să-și responsabilizeze copiii de la o vârstă fragedă.

Specialiștii au ajuns la concluzia că treburile casnice zilnice îi ajută pe copii să devină adulți fericiți și le sporesc șansele de a fi oameni de succes.

Autoarea cărții „Cum să crești un adult”, Julie Lythcott-Haims, spune că în aceste sens „cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine”.

Ea sugerează părinților să-i obișnuiască pe copii cu treburi precum: dusul gunoiului, aranjatul propriilor haine, împăturirea rufelor sau spălatul vaselor.

Și Marty Rossman, profesor la Universitatea din Mississippi, a ajuns la o concluzie similară.

Aceasta a efectuat o cercetare pe parcursul a 25 de ani și a descoperit că participanții la studiu, care au fost implicați în treburi casnice de mici, aveau o carieră de succes și relații mai bune cu cei apropiați.

Cel mai curios este că o cercetare efectuată timp de 75 de ani, numită „Harvard Grant Study” a elucidat că pentru ca oamenii să fie fericiți și prosperi e nevoie de două lucruri: iubire și etica muncii.

Așadar, vei ști pe ce să te bazezi în procesul de educație. Spor la treabă îți dorim!