Nu contează suprafața, ci cum o folosești: 20 de idei superbe pentru amenajarea unui apartament mic!

Cum să faci un apartament mic să devină mai confortabil? Această întrebare ne frământă pe fiecare din noi. Totul depinde de ideile tale personale despre confort și frumusețe. Designul unei locuințe mici este întotdeauna un compromis. Mai bine spus – o mulțime de compromisuri.

O casă de dimensiuni mici poate fi frumoasă, confortabilă si practică, dacă stabilești prioritățile corect. Astăzi vom discuta în detaliu despre acest lucru și vom examina designul a 20 de apartamente mici, care reinventează noțiunea de confort.

Idei amenajare apartamente mici

Reține: cu cât mai mic este apartamentul, cu atât mai compact trebuie să fie mobilierul și cu atât mai luminos trebuie sa fie interiorul. Suprafețele netede și lucioase, oglinzile, tonurile deschise, ferestrele panoramice – toate acestea adaugă prospețime și extind vizual spațiul din apartament. Iar pentru un plus de confort, nu ezita să decorezi locuința cu plante de interior și lucruri care îți provoacă amintiri frumoase.

Proprietarii acestui apartament au reușit să combine dormitorul, cu living-ul, bucătăria si zona de luat masa. Ba mai mult, au rezervat și o zonă de lucru. Și totul arată armonios. Un exemplu excelent de utilizare rațională a fiecărui centimetru din apartament.

Idei design apartament mic

O singură cameră poate cuprinde un dormitor, un living decent, o bucătărie și o sufragerie. Mobilierul de bucătărie este amplasat de-a lungul unui perete, iar în paralel este amenajată zona de luat masa. Delimitarea este pur și simplu perfectă. M-a amuzat ideea cu televizorul. Era o idee riscantă, dar a ieșit practic, confortabil și stilat.

Culoarea albă este fundalul ideal pentru un apartament mic, deoarece îl face să pară mai spațios și mai luminos. Efectul este dublat de suprafețele netede și strălucitoare, dar și de contrast, care adaugă camerei profunzime. Însă ai grijă cu albul imaculat, ca locuința să nu amintească de un spital.

Idei decorare apartamente mici

Dacă spațiul îți permite acest lucru, zonele pot fi delimitate cu ajutorul unor panouri de sticlă. Acestea sunt mai bune decât pereții obișnuiți, deoarece nu consumă atât de mult spațiu și nu împiedică pătrunderea luminii. În plus, arată contemporan și stilat. Pentru intimitate, o astfel de construcție poate fi echipată cu perdele.

Pandemia nu ne-a dat de ales și mulți dintre noi au trebuit să lucreze de la domiciliu. Însă într-un apartament mic, nu-i atât de ușor să organizezi un birou separat, așa că trebuie să recurgi la diferite la șiretlicuri.

Amenajare locuință mică

Pereții nu trebuie să rămână goi, iar cel mai banal și eficient lucru pe care poți să-l faci, este să-i decorezi cu tablouri. Stilul și specificul lor vor face diferența dintre un apartament obișnuit și unul contemporan și stilat. Iar dacă ești amator de lectură, poți stoca și cărțile de-a lungul unui perete.

Chiar și o bucătărie mică și îngustă poate arăta de milioane dacă este gândită corect. Cel mai important lucru în amenajarea bucătăriei este zonarea. Zonele trebuie delimitate inteligent. Masa în acest caz este suplimentară. Păi și unde să mănânc? Vei întreba tu. Găsești toate răspunsurile în articolul de mai jos.

Citește și: Fără masă de bucătărie: 7 idei de amenajare a bucătăriei mici de care te vei îndrăgosti imediat!

Idei de mobilat apartamente mici

Cel mai neinspirat lucru pe care poți să-l faci este să aduni totul într-o cameră, fără o delimitare certă a fiecărei zone. Camera va arăta dezordonat și urât. Dacă nu îți permiți o renovare complexă, cu bucătărie, living și dormitor, integrate armonios, ia o ruletă de măsurat, fă măsurările și comandă mobilier ergonomic, care să optimizeze spațiul din apartament.

Proprietarii imobilului de mai jos, așa și au făcut. Iată un exemplu inspirat cum o cameră de aceeași dimensiune poate fi transformată spre bine. Interiorul este mult mai încăpător și deși conține mai multe detalii, oricum arată mai spațios decât precedentul. Până la urmă, totul depinde de determinarea și inspirația ta.

Idei renovări apartamente mici

O locuință mică nu înseamnă neapărat o locuință plictisitoare. Dacă ești o persoană creativă și mintea ta neliniștită este în căutare de schimbări, începe cu ceea ce te înconjoară. Spuneam anterior că albul pereților trebuie diluat cu ceva strălucitor, pentru a evita aspectul spitalicesc. Iată o idee minunată, datorită căreia apartamentul tău va căpăta un nou suflu.

Unele apartamente mici sunt echipate cu coridoare înguste și inutile, care nu pot fi conectate în niciun fel la spațiul de locuit. Dar această zonă nu trebuie neglijată. Poți organiza aici o mică galerie sau o bibliotecă cu rafturi înguste. Atunci când decorezi pereții, îți sugerăm să alegi o temă specifică, de exemplu: călătorii, mare, păduri, castele, sau dimpotrivă, să adaugi o notă post modernistă locuinței tale, agățând diferite abstracții. Fotografiile, desenele și portretele, de asemenea, sunt binevenite.

Idei de amenajare casă mică

Spațiul din bucătărie poate fi optimizat datorită rafturilor suspendate, tijelor, organizatoarelor de bucătărie și zonării inteligente. Triunghiul de lucru, care se măsoară prin distanța dintre aragaz, chiuvetă și frigider, ar trebui să fie cât mai scurt posibil.

Dacă nu-ți plac mesele de sărbătoare și rareori ai oaspeți în casă, delimitarea dintre living și dormitor poate să fie formală. Nu ai nevoie de un perete care îngreunează interiorul și consumă spațiul din apartament.

Amenajare apartament mic de bloc

Bucătăria mică nu este o sentință pentru confort. Atunci când spațiul este limitat, designerii trebuie să meargă la compromisuri și să caute soluții neobișnuite, dincolo de înțelegerea tradițională a conceptului de bucătărie.

Chiar dacă dormitorul și camera de zi sunt combinate, zonele trebuie evidențiate prin culori diferite. Pentru living poți alege tonuri deschise, iar pentru dormitor, dimpotrivă, tonuri întunecate, profunde. Și nu uita să decorezi spațiul cu plante de interior, care bucură atât ochii, cât și plămânii.

Idei amenajare apartament cu o cameră

În ceea ce privește living-ul, îi poți adăuga expresivitate în diferite moduri. Plantele de interior, picturile, decorațiunile, țesăturile multicolore sunt doar câteva instrumente care îți pot da o mână de ajutor. Dar fiecare apartament merită o abordare individuală.

Dacă inima îți cere acest lucru, poți decora interiorul și cu ghirlande. Cine a zis că ele sunt doar pentru Crăciun? Ghirlandele vor crea o atmosferă cordială și vor da un colorit irepetabil apartamentului tău.

Design interior apartament mic

Apropo, nimeni nu a anulat minimalismul. Un design minimalist, aproape ascetic, arată întotdeauna mai bine decât unul îmbelșugat. În plus, extinde vizual spațiul din apartament.

În mod ideal, fiecare centimetru din apartament trebuie să aducă utilitate, mai ales când vorbim de imobilele mici. Îmbinarea living-ului, bucătăriei și sufrageriei, amenajarea unui birou lângă pervaz, instalarea unui dulap cu masă incorporabilă de călcat, sunt doar câteva din metodele care pot optimiza spațiul din casa ta.

Citește și: Cum amenajezi un apartament mic ca să pară mai mare? Iată ce au făcut acești proprietari!