Îmbină stilul și confortul: 10 ornamente pentru casă făcute manual!

De ce să cheltui bani pentru ornamente și organizatoare scumpe, când le poți confecționa cu mâinile proprii, optimizând spațiul din locuința ta și adăugând acesteia individualitate și un farmec nemaivăzut?

Ornamente pentru casă făcute manual

#1. Ce facem cu vesela veche?

Dacă oalele sunt deteriorate în interior, dar și-au păstrat aspectul exterior și sunt decorate cu imprimeuri florale drăguțe, le poți transforma în ghiveciuri suspendate, în care poți ține fructe, flori sau alte elemente decorative. Stocarea pe verticală este foarte practică, arată original și adaugă un farmec aparte locuinței tale. Iar dacă imprimeul de pe oală s-a estompat, o poți înfășura cu sfoară de iută, transformând oala într-un coș stilat pentru prosoape.

#2. O idee neobișnuită pentru amatorii de lectură

Unii păstrează cărțile pe rafturi, unii în dulapuri, unii au o mini bibliotecă, iar alții le țin la podea, de-a lungul unui perete. Dar ce părere ai despre această soluție? Din punctul meu de vedere e o modalitate bună de a păstra cărțile pentru copii. Buzunarele sunt realizate din țesături rezistente și două grinzi de lemn. În acest fel, cărțile vor fi întotdeauna la vedere, stimulând interesul celor mici pentru lectură.

Decorațiuni pentru casă făcute manual

#3. O etajeră extravagantă

De regulă, aceste etajere sunt folosite pentru tort, fructe, prăjituri sau dulciuri. Dar suportul e util nu doar în bucătărie. Unele gospodine îl folosesc pentru a păstra produsele cosmetice sau diverse bijuterii.

#4. Pentru cei care nu au bani sau nu cred în materialism 

Dacă te-ai mutat într-un apartament nou și nu ai reușit să-l echipezi cu mobilier sau dacă ai dat ultimii bani pentru achiziția unui apartament la alb și din mobilă te poți lăuda doar cu o saltea – iată cum poți rezolva dilema cu hainele în primele săptămâni. Cutiile sunt lipite una de alta și prinse cu sfori, iar la spate sunt fixate de un panou de carton.

Decorațiuni pentru casă interior

#5. O soluție neobișnuită pentru mărunțișuri

Uneori, lucrurile pot și trebuie să fie folosite altfel decât cere utilizarea lor convențională. De exemplu, cleștișoarele pentru haine pot fi utilizate ca suport pentru prosoape de bucătărie, accesorii sau bijuterii. Iar clipsurile de birou sunt bune pentru a optimiza spațiul din frigiderul tău.

#6. Folosește rațional tija de la perdeaua din cabina de duș

Agățând un cuier detașabil sau câteva buzunărașe din plasă, vei câștiga spațiu suplimentar unde poți stoca produse de îngrijire a corpului, prosoape sau bureți de baie. E mult mai confortabil decât să le ții la podea, în colțul cadei sau nu mai știu unde.

Ornamente handmade pentru casă

#7. Umerașele pentru haine

Umerașele pot fi folosite ca suport pentru prosoape, pentru cărți și reviste, pentru tabletă, pentru cărți de rețete, ca organizatoare pentru ochelari, eșarfe și bijuterii și chiar ca spalier pentru plante. Despre toate aceste idei am scris în detaliu în articolul de mai jos.

Citește și: Nu te grăbi să le arunci: 10 lucruri ingenioase pe care le poți face cu umerașele pentru haine!

#8. Chiar și un scaun stricat poate fi util la ceva

Un meșter bun știe cum să-i dea o nouă viață. Acesta poate fi transformat într-un raft suspendat, care este neobișnuit de practic și adaugă o notă de prospețime și extravaganță interiorului tău. Dar trebuie să știi să alegi corect textura și culoarea acestuia, astfel încât armonia din interior să nu fie deranjată.

Ornamente utile pentru casă

#9. Ce facem cu punguțele din plasă?

Ele sunt bune pentru păstrarea diferitor lucruri, începând cu fructe, bureți și terminând cu hârtie igienică sau șervețele de bucătărie. În plus, acestea subliniază dragostea ta pentru natură și grija pentru mediul înconjurător.

#10. Cum rămâne cu cofrajele pentru ouă?

Pe lângă întrebuințarea sa convențională, un cofraj poate fi utilizat ca organizator pentru bijuterii, globulețe de Crăciun sau tot felul de nasturi. Un recipient simplu de carton poate fi ascuns într-o cutie drăguță, ca să nu strice atmosfera din casă, iar dacă ai norocul să deții un exemplar decorativ, poți să-l ții la vedere.

Citește și: Ornamente din cauciucuri pentru flori și grădină: 10 idei de amenajare care îți vor lăsa mască vecinii!