Conduita de bază: 5 reguli de etichetă care îți vor fi de ajutor în situații neprevăzute!

De reguli de conduită e bine să ne folosim în fiecare zi. Cu cât sunt mai uzitate, cu atât e mai bine. Dar există sute de reguli și nu-i atât de ușor să ții cont de fiecare. Și nici nu trebuie. Uneori regulile de etichetă pot fi ocolite. Iată 5 reguli de etichetă neordinare, care te vor ajuta să ieși basma curată atunci când nu știi de unde să începi.

#1. Dacă nu ești sigură în lungimea rochiei

Când eram mai tânără mi-am pierdut mințile din dragoste pentru Erich Maria Remarque. Poate că marele scriitor german nu era avizat în artele modei, dar cred că avea sută la sută dreptate când spunea că într-o rochie de seară, subțire și delicată, nu vei răci niciodată, dacă ți se potrivește perfect. În schimb, e ușor să răcești într-o rochie care te calcă pe nervi.

Remarque se referea la faptul că succesul unei ținute depinde de ceea ce simți. Dacă te simți cu adevărat elegantă și frumoasă, lumea va fi la picioarele tale indiferent de ținută și nu contează de câți metri de țesătură a fost nevoie pentru a o crea.

#2. Dacă nu ai chef de vorbă

Sunt o mare adeptă a conceptului small talk – arta vorbirii succinte. Despre arta de a purta o discuție ocazională au fost scrise multe articole și cărți. Iar la unele universități din Franța se țin cursuri distincte despre cum să abordezi un interlocutor dificil ca să te simți bine și tu și el.

Toată înțelepciunea acestui concept se rezumă la două valori – sinceritatea și politețea. Cu alte cuvinte, la arta de a face un compliment natural și sincer, în care să crezi cu adevărat.

#3. Dacă nu te descurci cu tacâmurile

Îți mai amintești de scena din filmul Pretty Woman, când Julia Roberts aruncă cu un melc în timpul unui banchet? Cu oricine se poate întâmpla așa ceva.

Să știi că eticheta se bazează mai întâi de toate pe respect reciproc și relații cordiale, iar felul cum manipulezi cu tacâmurile contează mai puțin, dacă ai de a face cu oameni cu adevărat inteligenți și maturi din punct de vedere emoțional.

Dacă ești amabilă, prietenoasă, deschisă, (ne) agasantă și (ne) arogantă, modul cum înfigi creveții contează mai puțin sau deloc.

#4. Dacă te invită la dans

Dacă te invită un bărbat la dans, trebuie să ceri permisiunea iubitului tău, ca el să nu se simtă incomodat și stânjenit că dansezi cu altă persoană. Și iubitul tău ar trebui să-și ceară voie dacă vrea să danseze cu o altă femeie, deoarece nu e etic să-ți lași iubita singură ca să dansezi cu altcineva (fără consimțământul ei).

#5. Dacă vrei să-ți faci o poză de grup

Dacă vrei să-ți faci o poză de grup, iar apoi să o postezi pe rețele, întreabă-ți prietenii și mai cu seamă necunoscuții dacă sunt de acord să apară în această ipostază în public. E o regulă neglijată de multe persoane în epoca selfie-urilor și pozelor la fiecare pas.

Citește și: Ce ai voie și NU ai voie să faci: 25 de reguli de etichetă pentru femei și bărbați!