Compresă, bigudiuri și alte 7 lucruri neobișnuite pe care le poți face cu bureții de bucătărie!

Buretele de bucătărie este un produs nelipsit în casa fiecăruia din noi. Îl folosim în fiecare zi, e mereu la îndemână, dar nici măcar nu ne dăm seama că are o mulțime de întrebuințări neobișnuite, care te pot ajuta să depășești diferite probleme din viața de zi cu zi. De exemplu, pentru coafare, pentru a pregăti o compresă sau pentru a menține prospețimea în frigider. Și lista de beneficii nu se limitează aici. Hai să vedem împreună ce alte lucruri mai poți face cu acest produs ieftin, dar foarte folositor.

Întrebuințări burete de bucătărie

#1. Transformă buretele într-un produs de îndepărtare a ojei

Unele tipuri de ojă sunt greu de îndepărtat cu o dischetă obișnuită pentru uz cosmetic, de exemplu lacul de unghii cu sclipici. Dar nu te descuraja. Buretele de vase îți poate fi de mare ajutor. Taie un burete în două și pune bucățile într-un pahar sau într-un borcănaș curat. Umple buretele cu soluție de îndepărtare a ojei și uită o dată pentru totdeauna de dischetele de bumbac.

#2. Adaugă uleiuri esențiale

Aplică pe burete câteva picături de ulei esențial de mentă, lămâie sau eucalipt pentru a-i da acestuia o mireasmă plăcută. Aroma se va îmbiba în structura poroasă a buretelui și pe lângă mirosul plăcut, uleiul esențial va distruge o bună parte din bacterii.

#3. Pune buretele în cuptorul cu microunde

Pentru a curăța mai ușor interiorul cuptorului cu microunde, înmoaie un burete în apă, pune-l în cuptor și lasă aparatul să funcționeze timp de 3-5 minute la intensitate minimă. Aburul din burete va înmuia depunerile de grăsime și murdărie de pe pereții cuptorului și îți va fi mai ușor să le îndepărtezi ulterior cu un burete de bucătărie uscat.

Utilizare burete de vase

#4. Umple buretele cu lipici

Acest truc e bun pentru mamele care au copii la grădiniță sau la școala primară. Dacă ai ceva de lipit pentru un proiect, pune buretele de vase într-un recipient de plastic și înmoaie-l în lipici pentru copii. Acoperă recipientul și așteaptă până buretele va absorbi lipiciul. În acest fel, copiii vor putea mai ușor să aplice substanța pe hârtie, fără să împrăștie stropi prin casă sau să deterioreze proiectul.

#5. Transformă buretele în compresă

Moaie buretele în apă, pune-l într-o pungă resigilabilă și lasă-l în congelator. Iar data viitoare când te lovești și ai nevoie de o compresă rece, buretele îți va fi de mare ajutor. Același burete îl poți folosi ca element de răcire pentru a menține prospețimea produselor în timpul transportului.

#6. Folosește bureții pentru a curăța zonele greu accesibile

De exemplu, lamele de la jaluzelele orizontale. Fixează doi bureți de un clește de bucătărie după cum e indicat în imagine și curățarea lamelor de azi înainte va deveni floare la ureche.

Trucuri cu buretele de bucătărie

#7. Pune un burete de bucătărie în frigider

Buretele de vase reduce umiditatea din interiorului frigiderului. Structura poroasă a acestuia îmbibă umezeala și mirosul neplăcut. Iar umiditatea facilitează alterarea produselor. Prin urmare, un simplu burete, așezat pe oricare raft va menține produsele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

#8. Folosește bureții la spălatul rufelor

Pune un burete de bucătărie într-un recipient de plastic și lasă-l să se moaie în balsam pentru rufe. Adaugă buretele în timpul spălării și acesta va preveni acumularea pe haine a părului de animale și depunerilor gri.

#9. Folosește bureții la coafare

Părul poate fi ondulat folosind câțiva bureți de bucătărie în loc de bigudiuri flexibile. Așează buretele orizontal și înfășoară-l cu păr, după care împăturește-l în două și fixează-l cu ajutorul unei benzi elastice.

Citește și: Doar gospodinele adevărate știu de ele: 8 întrebuințări neobișnuite ale cepei!