Cel mai bun îngrășământ pentru orhidee – Peste o lună va avea rădăcini cât casa

Orhideea se numără printre cele mai frumoase și apreciate flori de apartament din lume. Ea este o plantă cu totul specială, care ne duce cu gândul la misterele orientului și dragostea neprihănită. Deasupra ei mereu a atârnat un aer sacru și misterios. Dar ca oricare altă plantă, orhideea are nevoie de anumite condiții pentru a se dezvolta normal și a ne bucura sufletul.

Ca să te bucuri de florile și mireasma ei, trebuie să o ferești de lumină, să-i asiguri temperatura optimă, să o uzi regulat și să o mai și hrănești. Hrana este foarte importantă, mai ales pentru rădăcini. Pentru a face orhideea să înflorească frumos și a-i întări sistemul radicular, nu vei avea nevoie de îngrășăminte speciale. Îngrășământul minune se află la tine în bucătărie și este vorba de ghimbir.

Pregătirea îngrășământului este simplă: se ia o rădăcină de ghimbir (50-70 g), se taie în bucăți mici și se zdrobește într-un mojar până când se eliberează sucul. Apoi se amestecă o lingură de ghimbir mărunțit cu un litru de apă caldă și se toarnă soluția într-un spray cu pulverizator.

Stropește planta din pulverizator pe frunze, tulpină și rădăcini. Dar atenție. Dacă apa a pătruns în sinusurile plantei (crestăturile adânci la baza frunzelor), îndepărtează umezeala cu ajutorul unei dischete cosmetice. Surplusul de umezeală acolo duce la degradarea frunzelor.

Compușii fenolici din ghimbir vindecă planta, întăresc sistemul radicular al acesteia, normalizează procesele metabolice, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața. Iar pe deasupra, previn degradarea rădăcinilor, stimulează înflorirea plantei și îmbunătățesc rezistența acesteia la dăunători.

Atunci când o uzi, fii atentă la starea acesteia. Dacă observi că frunzele inferioare se ofilesc la capete sau se lasă în jos ca urechile unui iepuraș înseamnă că planta are nevoie de mai multă apă, iar dacă frunzele sunt moi și încep să putrezească, înseamnă că o uzi prea des.