Cea mai bună metodă de cultivare a morcovilor! Roada bogată este garantată!

Morcovi dulci și fragezi, fără necesitatea de a-i rări, care cresc mari și frumoși – totul este posibil datorită unei metode noi de semănare.

Pentru ca să aplici această metodă, vei avea nevoie de:

2 litri de apă;

3 linguri de amidon;

o pâlnie;

o sticlă din plastic de 2 litri;

2 linguri de semințe de morcov.

Vei realiza o soluție cu semințe. Pune într-o cană cu apă cele 3 linguri de amidon și toarnă amestecul într-o cratiță pe care o vei pune la foc. Amestecă constant până la punctul de fierbere, ca să nu se facă cocoloașe. Vei obține o masă cleioasă.

După ce se răcește, o vei turna în sticlă și vei adăuga apă până se umple. Tot în sticlă vei pune și semințele de morcov.

Pune capacul și agită bine sticla până ce semințele se vor împrăștia uniform în lichid.

În imaginea de mai jos, în sticla de 2 litri a fost pusă o singură lingură de semințe. Această cantitate este insuficientă.

Aici însă, cantitatea de semințe e dublată. Este proporția ideală. Un litru de apă cu amidon la 1 lingură de semințe. Trebuie să știi că amidonul este folosit pentru că nu lasă solul să se usuce prea repede, asigurând semințele cu umiditate pentru mai mult timp.

Acum e timpul să mergi în grădină la rândurile pregătite și bine udate.

Sarcina e foarte simplă: trebuie să torni lichidul de-a lungul rândului. Densitatea morcovilor va depinde de viteza de turnare și lățimea suprafeței turnate.

Toarnă o porțiune, după care examinează lichidul turnat și distanța dintre semințe. Lichidul transparent o să-ți permită asta.

Dacă faci pauze, nu uita să agiți din nou sticla, așa încât semințele să nu se lase la fund.