Ce trebuie să știe o gospodină adevărată când face ciorbă: 7 secrete de notat

De regulă, cum începem să fierbem o ciorbă? Punem carnea în cratiță, turnăm apă rece și o punem la foc. Când apare spuma, o luăm neapărat. Dar știi că spuma este proteina din carne?

Dacă carnea este în apă rece, practic nu vom avea beneficii de la proteine și săruri minerale. Ele se transferă la apă. Dacă vom pune carnea direct în apa care fierbe, toate proteinele vor rămâne în ea.

Atunci când nu trebuie să obții un bulion nutritiv, pune carnea în apa clocotindă. Dacă vrei un bulion plin de susbtanțe nutritive din carne, atunci fă ca de obicei, dar nu te grăbi să strângi spuma de deasupra.  Ea abundă în substanțe benefice. Pentru ca aceasta să nu se formeze, curăță o ceapă și pune-o în cratiță înainte ca lichidul să înceapă a fierbe.

Nu te speria nici când spuma pare murdară, acolo nu este decât sânge. Tu decizi, dacă vrei s-o elimini.

Iată încă un set de mici secrete pentru adevăratele gospodine:

1. Dacă ai pus prea multă sare în supă, pune nișțte orez în tifon și bagă-l în bulion la fiert. Acesta va absoarbe surplusul de sare.

2. Dacă vrei să fierbi o carne mai gustoasă, dă focul tare. Dacă vrei o ciorbă mai gustoasă, optează pentru un foc mic.

3. Ciorba cu carne se sărează cu 30 de minute înainte de a fi gata. Dacă e din pește, se sărează la început, dacă e de ciuperci, cu 5 minute înainte de a o lua de pe foc.

4. Dacă vrei să mai adaugi apă, în timp ce fierbi ciorba, trebuie să știi că apa clocotită nu va schimba gustul acesteia, iar cea rece o va face.

5. Nu lăsa în supă frunza de dafin, după ce ai terminat-o. Scoate-o din cratiță, imediat ce ai luat-o de pe foc.

6. Nu te grăbi să strecori supa de pește imediat după ce a fiert. Ea trebuie să mai stea cu capacul pus vreo jumătate de oră.

7. Vrei să păstrezi în ciorbă vitamina C? Adaugă puțină făină prăjită.