Ce să pui în frigider ca să nu mai miroase urât: 6 remedii ieftine și utile!

Frigiderul este un bun nelipsit din casa fiecăruia din noi. Acolo păstrăm ceea ce e important cu adevărat, pentru că după cum bine știi, nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare. Și berea tot acolo o ținem.

Dar chiar și atunci când îl îngrijim în fiecare zi, acesta oricum emană un miros neplăcut. Acest lucru se întâmplă din cauza umidității și pentru că nu știm să păstrăm alimentele corect.

Dacă din frigiderul tău miroase urât, deși îl cureți regulat, să știi că nu frigiderul se face vinovat, ci felul cum păstrezi alimentele. Mai multe despre acest lucru am scris aici. Dar ce ne facem dacă prejudiciul a fost deja adus? Iată câteva soluții utile care vor reda prospețimea frigiderului tău.

Cum înlăturăm mirosul neplăcut din frigider?

(1) Frigiderul poate fi curățat cu bicarbonat de sodiu. Amestecă 3 părți de apă cu o parte de bicarbonat de sodiu și folosește soluția obținută pentru a șterge pereții interiori ai frigiderului. Sau pur și simplu pune o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu în frigider.

(2) În loc de bicarbonat de sodiu, poți folosi oțet, respectând aceleași proporții. Oțetul îndepărtează excelent murdăria, asigură un efect antibacterian durabil, iar din frigider va mirosi întotdeauna frumos.

(3) Pisează 8-10 comprimate de cărbune activ și lasă pulberea în frigider pentru câteva zile. Cărbunele activ absoarbe ușor toate mirosurile neplăcute din frigider.

(4) Pereții frigiderului pot fi șterși cu suc de lămâie. Amestecă sucul de lămâie cu apă clocotită în raport de 1:2 (așteaptă să se răcească). Sau pune câteva felii de lămâie înăuntru.

(5) Mirosul neplăcut poate fi neutralizat cu pâine, ceapă, busuioc, coji de portocale, cuișoare și cimbru.

(6) Și nu în ultimul rând, poți ține un burete de bucătărie în frigider. Buretele de bucătărie reduce umiditatea din interiorului frigiderului. Iar umiditatea la rândul său, reduce durata de viață a fructelor, legumelor și a tuturor produselor descoperite. Prin urmare, un simplu burete, așezat pe oricare raft va menține produsele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Structura poroasă a acestuia îmbibă umiditatea și mirosul neplăcut.

Citește și: Cum să NU păstrezi alimentele în frigider? 7 greșeli care provoacă mirosul neplăcut!