Ce să nu faci, dacă ai o pisică în casă: 7 pericole neașteptate, la care să fii cu ochii în patru

Pisicile sunt niște creaturi foarte curioase, jucăușe și aventuriste. De aceea, tu ca stăpân al animalului trebuie s-o protejezi de pericole. Iată ce mai bine să nu faci.

Să aduci în casă o rozătoare

Dacă ai deja o pisică, iar copilul te roagă să-i mai cumperi un hamster, un papagal sau un pește, gândește-te de două ori. Este foarte mare probabilitatea ca în pisica ta să se trezească instinctul de prădător, lucru care se poate termina traumatizant pentru toți membrii familiei.

Să sperii pisica cu aspiratorul

Pisicile preferă liniștea, întrucât au un auz foarte dezvoltat, orice zgomot este interpretat de ele drept un pericol. Pentru ca să eviți stresul, nu porni aspiratorul sau alte dispozitive gălăgioase atunci când pisica mănâncă, este la toaletă sau nu încerca s-o ții cu forța în camera în care este sursa zgomotului. Dacă pisica doarme, trezește-o înainte să porneși dispozitivul gălăgios.

Să faci scandal

Nu doar aspiratorul, robotul de bucătărie sau focurile de artificii de afară o pot speria pe pisică, dar și certurile gălăgioase. Auzul pisicii este setat la o cu totul altă frecvență, așa încât să audă chițăitul șoarecilor. Ar fi bine ca pisica să aibă un spațiu izolat, unde s-ar putea ascunde în asemenea momente.

Să lași geamul deschis când pleci de acasă

Proprietarii de pisici știu că aterizarea pisicii în patru labe în orice condiții este un mit. Balcoanele și geamurile deschise sunt un pericol pentru felină, mai ales dacă locuiești la o înălțime mare. Chiar și geamul întredeschis vertical poate fi un pericol, aceasta poate încerca să iasă pe acolo și să rămână blocată.

Să crești plante de cameră cu frunze toxice

Pisicile pot fi interesate de plantele de cameră. Curiozitatea înnăscută le poate face să le guste, în special atunci când au nevoie de vitamine sau să-și curețe intestinul de păr. Majoritatea plantelor de cameră pot fi periculoase pentru pisică, dar mai ales iedera, hortensia, leandrul, ficusul și mușcata.

Să lași cabluri pe jos

Toate firele din casă necesită a fi ascunse nu doar de copii, dar și de animalele de companie, știi cât de mult le place să se joace cu ele? Însă un fir electric poate fi fatal pentru pisică, dacă va ajunge cu dinții la el. O soluție este să stropești cablul cu ceva itens mirositor precum sucul de lâmâie, de aloe sau cu o soluție specială anti-ros.

Să-i permiți să doarmă în mașina de spălat

Pisicii îi place să se ascundă în diverse locuri călduțe, mai puțin vizibile. Închide mereu ușa mașinii și verifică de fiecare dată printre rufe sau în cuva mașinii de spălat dacă nu cumva doarme un ghemotoc de puf pe acolo. Urmările ar putea fi dramatice.