Ce faci dacă nu-ți ajunge aer când urci scările? Metoda care l-a ajutat pe tatăl meu!

Tatăl meu are 65 de ani. De curând mi-a zis că nu mai poate urca scările ca înainte. Din spusele lui, rămâne fără aer deja la al doilea etaj. Medicul i-a zis că nu-i nimic grav și trebuie să facă mai mult efort fizic, dar pentru orice eventualitate, l-a învățat cum să urce scările fără să se sufoce. E o metodă cât se poate de simplă pe care o poți învăța din prima încercare.

Tot ce trebuie să faci e să te concentrezi, să memorezi pașii și cu timpul să transformi această tehnică într-o obișnuință. Peste câteva săptămâni vei putea urca lejer nu doar la al doilea etaj, ci oricât de sus îți dorești, fără ca măcar să te gândești cum și unde calci. Așadar:

#1. Începe întotdeauna cu piciorul stâng.

#2. După ce ai pășit cu stângul pe prima treaptă, calcă cu piciorul drept pe treapta următoare.

#3. Pe a treia treaptă așează piciorul stâng alături de cel drept.

#4. Pe treapta imediat următoare calcă deja cu piciorul drept.

#5. Ulterior, fă un pas cu piciorul stâng pe a cincea treaptă.

#6. Pe a șasea treaptă așează piciorul drept alături de cel stâng.

#7. Următorul pas se face cu piciorul stâng. Repetă ciclul ori de câte ori este nevoie.

Cred că succesiunea pașilor este cât se poate de clară. Schimbând piciorul la fiecare etapă, vei putea urca fără senzația de oboseală și lipsă de aer oricât de sus îți dorești. Da, ritmul cardiac va crește, dar e o reacție firească la efort. Bineînțeles că trebuie să începi cu distanțe mai mici, ca organismul să se obișnuiască.

În ceea ce privește viteza, rămâne la discreția ta. Ia-o mai încetișor la început, dar te asigur că peste ceva timp vei putea urca treptele rapid, fără să te mai gândești la succesiunea pașilor pe care trebuie să-i faci. Datorită acestei tehnici și gimnasticii de dimineață, tatăl meu a depășit problema complet.

Din spusele medicului, această metodă e numai bună pentru vârstnici, persoane supraponderale, persoane care suferă de boli cronice și fumători înverșunați.

Ai grijă de sănătatea ta și sănătatea celor care te înconjoară!

Citește și: Secretele unui somn profund și revigorant: Metoda care te va ajuta să adormi în doar câteva minute!