Ce rochie să alegi? 10 modele indispensabile pentru garderoba oricărei femei!

Rochia reprezintă un element indispensabil din garderoba fiecărei femei. Însă oferta de modele este atât variată, încât chiar și cele mai experimentate fashioniste pot ceda ispitei de a cumpăra articole pe care, ulterior, nu le vor mai purta niciodată. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, am selectat pentru tine 10 tipuri de rochii, cu care chiar merită să-ți completezi garderoba pentru a fi întotdeauna în vogă.

Ce rochie ți se potrivește?

Rochie neagră pe corp

O soluție clasică și întotdeauna actuală. Lansată la mijlocul secolului trecut de către Audrey Hepburn, moda pentru rochii negre, mulate pe corp, atrage femeile în magazine și până astăzi. Toate pentru că modelul este foarte versatil și universal, deci poate fi combinat cu diverse ținute și există variante potrivite pentru fiecare femeie în parte.

Rochie roșie elegantă

Spre deosebire de culoarea neagră, roșul transmite celor din jur un mesaj foarte subtil, dar cât se poate de clar – “aruncă o privire la mine”, iar arhetipul femeii în roșu, fără să vrem, e înconjurat de o aureolă misterioasă, tentantă și atrăgătoare, efect de care îți sugerăm să profiți.

Citește și: Pentru că meriți! 5 modele de rochii ca să arăți scump în fiecare zi!

Rochie maxi de vară

Există un mit că rochiile lungi arată bine doar pe femeile cu picioare lungi. De fapt, acestea se potrivesc tuturor. Totul depinde de model. Dacă ești de statură mică, îți recomandăm să încerci modele cu dungi verticale și fante, care te fac să pari mai înaltă. Iar dacă ești plinuță, poți încerca o rochie cu croi drept și talie accentuată cu o centură.

Rochie teacă

Acest model poate fi îmbrăcat atât la petreceri, cât și la întâlniri de afaceri, în dependență de elementele care completează ținuta. Rochia teacă pentru birou este confecționată din țesături dense, monocrome, fără accesorii sau imprimeuri strălucitoare și lungime până la genunchi. În timp ce variația pentru petreceri este mult mai îndrăzneață.

Citește și: Întotdeauna în vogă: 7 tipuri de rochii care nu trebuie să lipsească din garderoba ta!

Rochie linia A

Această rochie cu superior îngust și inferior în formă de trapez se potrivește absolut tuturor femeilor, evidențiind rafinamentul și delicatețea femeilor subțiri și mascând eficient șoldurile femeilor plinuțe, făcând ca acestea să arate stilat și atrăgător.

Rochie cămașă midi

Rochia cămașă a fost inventată de Coco Chanel, reinventând cămașa obișnuită pentru bărbați, mult prea lungă pentru corpul fragil al femeii. Din câte poți observa, acest tip de rochii poate fi combinat cu cele mai diverse accesorii, de la tocuri înalte, până la adidași și se potrivește pentru orice ocazii, dar în special pentru o viață confortabilă de zi cu zi, deloc întâmplător, multe femei le îmbracă peste blugi.

Citește și: Trase prin inel: 7 modele de rochii care te fac să pari mai slabă!

Rochie albă din dantelă

Din cele mai vechi timpuri, dantela a fost considerată o țesătură de lux, în trecut fiind purtată doar de aristocrați. Piesele vestimentare din această împletitură vor adăuga noblețe și rafinament imaginii tale și sunt potrivite în special pentru ocazii romantice și plimbări. De asemenea, îți recomandăm să completezi ținuta cu accesorii de culoare neagră și maro.

Rochie de cocktail

Dacă urmează să participi la un eveniment care trebuie să înceapă după-amiaza, nu ezita să porți o rochie de cocktail. Aceasta este mai confortabilă decât rochiile clasice de seară, până la podea și este mult mai democratică față de corpul tău, deoarece nu limitează deloc libertatea mișcărilor, iar la petreceri te duci, mai întâi de toate, pentru a dansa, nu?

Citește și: Nepotrivite vârstei: 5 rochii, care arată ridicol pe o femeie 40+

Rochie lungă de seară

Cel mai probabil, nu vei avea nevoie de ea prea des, dar un exemplar rezervă nu încurcă nimănui niciodată. Rochiile lungi de seară sunt purtate la nunți, evenimente speciale și recepții importante.

Rochii de zi elegante

Și ultima, dar nu în ultimul rând, o rochie simplă, ieftină și comodă în care să te simți confortabil și în largul tău. Probabil, cea mai bună alegere pentru mers la facultate, la plimbare, la cinema cu prietenii sau la magazin.