Ce fel de gospodină ești? 9 lucruri pe care orice gospodină trebuie să le aibă în casă!

Casa e oglinda unei femei. Hainele împachetate frumos în dulap, pastele și cerealele delimitate pe compartimente, loțiunile pentru corp așezate comod în baie etc. Toate aceste mărunțișuri scot în evidență o gospodină iscusită. Dar chiar și cele mai bune gospodine mai au multe de învățat. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 9 lucruri pe care orice gospodină care se respectă trebuie să le aibă în casa sa.

Sfaturi practice pentru gospodine

Organizatoare pentru haine

Oricât de atent am aranja hainele în dulap, în câteva zile, chiar și cele mai frumoase stive se pot transforma în grămezi dezordonate. Pentru a evita acest moment neplăcut, îți recomandăm să folosești separatoare și organizatoare pentru sertare și dulapuri, chiar dacă sunt din carton sau din plastic, ori le-ai confecționat cu mâinile proprii. Acest dispozitiv neobișnuit te va ajuta să menții dulapul în ordine și hainele îngrijite, și poate fi folosit chiar și pentru încălțăminte.

Suport pentru chei pe perete

Mașina, apartamentul, biroul, contorul electric, cutia poștală sau vestiarul din sala de sport –  pentru fiecare element din listă ai nevoie de cel puțin câte o cheie, care sunt atât de ușor de pierdut. Ca să nu-ți pierzi timpul, energia și conexiunile nervoase în încercarea de a le găsi la momentul potrivit, oare nu ar fi mai ușor să le aloci acestora un loc distinct, unde să le poți păstra și întotdeauna să le ai la îndemână? Un suport pentru chei te poate ajuta foarte mult, mai ales că există o multitudine de variații ieftine și practice ale acestui accesoriu.

Citește și: Aceste 16 invenții pentru casă vor aduce la extaz orice gospodină

Lucruri utile pentru casă

Panou perforat pe perete

Acest panou este un instrument perfect pentru amplasarea pe verticală a ustensilelor de bucătărie. Economisește timp, spațiu, energie și arată modern și sofisticat. Plus la asta, e foarte practic, mai ales atunci când gătești.

Caserole și cofraje pentru ouă

Acestea pot fi folosite atât la bucătărie, conform destinației, cât și pentru stocarea diferitor lucruri mărunte: pandantive, cercei, inele, brățări, lanțuri, etc. Chiar dacă e vorba de un simplu recipient de carton, îl poți pune într-o cutie drăguță ca să nu intre în contrast cu restul interiorului, iar dacă ai norocul să deții un exemplar decorativ, elegant, poți să-l păstrezi și într-un loc mai vizibil.

Citește și: Te crezi o gospodină bună? Scapă de aceste 4 lucruri inutile și periculoase din casa ta

Lucruri necesare pentru casă nouă

Organizatoare pentru sertare

Sunt similare ca cele pentru dulapuri, doar că pentru lucruri mărunte: bijuterii, papetărie, cosmetică, pastile, etc. Cu alte cuvinte, pentru orice lucruri care trebuie ținute mai departe de ochii lumii. Organizatoarele sunt bune prin faptul că nu mai trebuie să petreci ore în șir în căutarea mărunțișului de care ai nevoie acum și l-ai văzut ultima dată cu ani în urmă. Acestea sunt alcătuite din cutiuțe și coșuri compacte, care pot fi confecționate și cu mâinile proprii.

Suport pentru cuțite de bucătărie

O bandă magnetică atașată de perete ajută la rezolvarea a două sarcini simultan: pe de o parte, vei avea întotdeauna cuțitele necesare la îndemână, iar pe de alta, vei economisi spațiul pentru păstrarea lor, mai ales dacă ai o bucătărie mică.

Citește și: Aceste 8 lucruri te transformă, prematur, într-o bunică! Află care sunt ele.

Lucruri decorative pentru casă

Tavă decorativă din lemn

Chiar și o tavă modestă poate optimiza eficient spațiul din locuința ta. Dar ca să nu cazi pradă ispitei de a o transforma într-un mini depozit, poți așeza în mijlocul tăvii o vază cu flori sau o plantă de apartament.

Pahar pentru pensule de machiaj

E mai confortabil să păstrezi pensulele de machiaj într-un pahar decorativ, decât în setul cosmetic, în care se pot deteriora. Pentru ca acestea să-ți servească mai mult timp și să fie întotdeauna la îndemână, așează-le cu smocul de fire în sus, într-un pahar sau o cupă stilată, chiar sub oglindă.

Citește și: De ce să nu păstrezi prosoape vechi sau 4 semne că ești o gospodină zgârcită

Suport pantofi din plastic

Pământ, nisip, lapoviță, pietre, nămol – oricât de mult ți-ai șterge încălțămintea de covorașul de la intrare, din când în când ,trebuie să speli podelele din hol din cauza murdăriei. Ca să păstrezi holul curat pentru o perioadă mai lungă de timp, vei avea nevoie de un suport pentru pantofi, pe care poți să-ți păstrezi încălțămintea.