Ce fac chinezii ca să obțină ouă ochiuri perfecte? Cea mai originală rețetă!

La prima vedere nu există nimic mai simplu pe lumea asta decât să prepari niște ouă ochiuri. Probabil e unul din primele lucruri pe care înveți să le faci la bucătărie. Cu toate astea, chiar și cele mai vrednice gospodine întâmpină dificultăți când e vorba de forma acestora. Nemaivorbind de începători.

De regulă, atunci când spargi oul în tigaie acesta se întinde pe suprafața uleiului după bunul său plac. Și ce să-i faci? N-ai ce-i face. Asta e. Nu au cum să fie perfecte.

Ba bine că au! Nu ne-am adunat aici ca să ne dăm bătuți atât de ușor. Întotdeauna există o modalitate. Și modalitatea e mai simplă decât pare la prima vedere. Mai mult decât atât, ouăle vor fi mult mai gustoase ca de obicei. Nu știu cine a inventat metoda respectivă, dar au răspândit-o chinezii. Și le spunem un mare mulțumesc pentru asta!

Ouă ochiuri cu ceapă

Tot de ce vei avea nevoie, pe lângă ouă, ulei și tigaie, este o ceapă. Fă rost de una mai mare, ca în interiorul rondelelor (inelelor) sale să încapă un ou, cu tot cu albuș și gălbenuș. Taie ceapa după cum e indicat în imaginea de mai jos, fără să deteriorezi circumferința inelelor.

Acestea trebuie să aibă grosimea de 1,1 – 1,5 cm, ca oul să nu dea pe deasupra. O ceapă îți poate ajunge pentru 3-4 ouă. Dar poți pune și inelele mai mici în tigaie, pentru un plus de aromă.

Încălzește tigaia, încălzește uleiul și adaugă mai întâi rondelele de ceapă. Adaugă sarea și lasă ceapa să se prăjească timp de 2 minute, până va căpăta o nuanță caramel. Sparge câte un ou în interiorul inelelor mari și lasă-le să se prăjească.

Urmând acești pași vei obține ouă ochiuri perfecte din punct de vedere vizual. Iar aroma și gustul acestora vor fi mult mai intense ca de obicei.

Citește și: 7 lucruri pe care le facem greșit atunci când gătim ouă!