Ce apă se recomandă să consumăm? Fiartă sau crudă?

Afirmația „Suntem ceea ce mâncăm” ne indică clar că sănătatea noastră este direct proporțională cu ceea ce consumăm zilnic. Această zicală poate fi însă parafrazată foarte ușor: „suntem ceea ce bem”, întrucât calitatea apei pe care o bem în fiecare zi este un factor la fel de important, de care depinde starea noastră fizică și psihică.

Medicii nu recomandă să bem apa din sursele deshise, pentru că este plină de microorganisme. Chiar și apa direct de la robinet nu este recomandabilă. O astfel de apă ne poate provoca diaree sau intoxicație.

Aceasta însă poate deveni inofensivă, dacă este fiartă – este cea mai veche metodă de dezinfectare a apei potabile.

Temperatura înaltă omoară bacteriile care pot provoca boli, dar distruge și microorganismele benefice pentru sănătate.

La fel, din cauza fierberii, se formează depunerile de calcar – legături rezistente de calciu și magneziu și alte legături care nu sunt bune pentru organism.

Unele infecții periculoase, cum ar fi hepatita sau E .coli nu sunt distruse chiar dacă apa este fiartă timp de câteva ore.

Astfel, putem concluziona că apa fiartă nu este mai bună decât cea nefiartă.

Potrivit unor specialiști, apa nefiartă e preferabila.

În loc s-o prelucrăm termic, apa necesită a fi filtrată, iar pentru asta e suficient cel mai simplu filtru de apă cu cărbune.

Dacă vrei ca sursa de apă potabilă să fie supusă filtrării indiferent de cantitatea de apă necesară, instalează un filtru de apă sub chiuvetă sau o baterie cu filtru incorporat.

O alternativă sănătoasă, dar mai puțin practică este și achiziționarea apei îmbuteliate de la supermarket.