Ce ai voie și NU ai voie să faci: 14 reguli de etichetă pentru femei și bărbați!

Cum se încheie nasturii de la sacou? Care e adâncimea acceptabilă a decolteului? Când purtăm cravată și când nu purtăm? Ce facem cu imprimeurile? Dar cu bijuteriile? La toate aceste întrebări răspundem astăzi pentru a pune capăt incertitudinii o dată pentru totdeauna!

Reguli de etichetă vestimentară

#1. Regula de bază la purtarea sacoului: Sacoul cu 3 nasturi se poartă doar cu nasturele din mijloc încheiat. Dacă dorești, poți să-l închei și pe cel de sus. Dar niciodată doar pe cel de jos sau pe toți 3 concomitent.

#2. Cu cât mai puține accesorii, cu atât mai bine. Excesul de bijuterii este un mauvais ton și te poate transforma într-un brăduț de Crăciun.

#3. Vârful cravatei trebuie să atingă mijlocul cataramei curelei. O cravată prea lungă sau prea scurtă trădează lipsa de gust.

Reguli de etichetă și protocol

#4. Fusta mini, asociată cu un decolteu adânc, este tabu pentru orice femeie. Dacă vrei să-ți subliniezi senzualitatea – un singur detaliu picant e mai mult decât suficient.

#5. Cravata nu e obligatorie dacă porți cămașă fără sacou. Prin urmare, dacă întâmpini dificultăți la alegerea cravatei, cel mai simplu e să renunți la sacou și nu vei avea nevoie de cravată.

#6. Adâncimea decolteului purtat la birou nu trebuie să depășească 10 cm.

Reguli de etichetă în societate

#7. Dacă vrei să porți cămașa în pantaloni, neapărat ai nevoie de curea. Altfel o să arăți infantil și deplasat.

#8. Dacă între bluză și blugi pielea rămâne la vedere, mai bine îmbracă un maiou dedesubt.

#9. Cureaua și pantofii trebuie să fie de aceeași culoare. Punct.

#10. Nu uita să tai eticheta de pe îmbrăcăminte, fiindcă riști să o dai în bară rău de tot.

#11. Nu încărca ținuta cu imprimeuri. Există o regulă simplă ca să nu dai greș: O ținută = 2 imprimeuri de aceeași tonalitate sau același print de mărimi diferite.

Reguli de etichetă la birou

#12. Dacă te așezi pe scaun, glezna goală nu trebuie să fie la vedere. Prin urmare, dacă porți pantaloni clasici, îmbracă ciorapi lungi.

#13. Nu descheia mai mult de 2 nasturi de la cămașă. Altfel vei arăta vulgar.

#14. Dacă ai îmbrăcat la birou un top fără mâneci, asigură-te că umerii sunt acoperiți.

Aceste reguli sunt ușor de reținut și simplu de urmat. În schimb, îți vor permite să eviți situații jenante și să arăți impecabil indiferent de circumstanțe.

Citește și: 7 interdicții și reguli de etichetă în diferite țări, pe care ar trebui să le știe un turist adevărat!