Casa ta e mai mare decât crezi: 9 idei superbe pentru amenajarea colțurilor din casă!

Interiorul casei tale este aproape ideal, dar un colț năstrușnic încalcă armonia? Nu te descuraja. Există o mulțime de metode ca să-i vii de hac și să-l faci mult mai funcțional. Un colț gol sau acoperit de mobilier, fie nu e confortabil, fie nu-și realizează pe deplin potențialul. În acest articol vom discuta despre 9 modalități de a decora, deghiza sau, dimpotrivă, de a evidenția colțurile casei tale, și mai important, de a le face utile!

Plante de apartament în colțuri

Probabil cea mai simplă modalitate de a completa spațiul gol creat de un colț. Dar nu-i destul să cumperi o floare și să o lași pur și simplu între perete și canapea, într-un ghiveci obișnuit. Meriți mai mult. Locuința ta merită mai mult. Așa că fă rost de un ghiveci frumos și nu ezita să decorezi fiecare cameră cu câte o floare. Până la urmă, pe lângă plusul de prospețime vizuală pe care-l dau, acestea purifică aerul și îți îmbogățesc casa cu oxigen.

Citește și: O gură de aer proaspăt: 11 flori de interior pentru fiecare cameră din casa ta!

Rafturi pentru colțuri

Cum să eviți supraîncărcarea interiorului cu elemente de decor, bibelouri și suvenire inutile? În condițiile în care nu poți pur și simplu să le arunci. Simplu – instalând rafturi de perete! Și cel mai bun loc pentru rafturi, sunt colțurile neutilizate din apartament. În acest fel, interiorul va căpăta o nouă viață, iar tu vei câștiga câțiva centimetri în plus pe care poți stoca orice, inclusiv plante de apartament!

Fotoliu în colțul casei

Un scaun confortabil sau un fotoliu pot rezolva pentru totdeauna problema colțurilor agasante. Această opțiune este bună atât pentru sufragerie, cât și pentru dormitor, camera copiilor și, în principiu, pentru orice cameră din casă. Scaunul (fotoliul) poate fi decorat cu materiale textile, de exemplu perne decorative sau un covoraș moale, pentru un plus de estetică și confort. Nu uita de iluminare. Dacă planifici să citești acolo, vei avea nevoie de o lampă cu lumină moale, discretă, chiar deasupra capului.

Oglindă în colț

O oglindă mare, va ajuta la extinderea vizuală a spațiului și va face camera mai luminoasă. În plus, aceasta sustrage atenția de la design, mascând neajunsurile locuinței tale. Aceasta poate fi așezată atent pe podea, chiar în colțul camerei, fără frica că va arăta respingător sau deplasat. Dimpotrivă, o oglindă va adăuga șic și prospețime apartamentului tău. Iar colțul se va dilua în spatele acesteia.

Birou în colț

Pandemia ne-a determinat pe mulți dintre noi să lucrăm la domiciliu. Însă într-un apartament standard, nu-i atât de ușor să organizezi un birou separat, așa că trebuie să recurgi la diferite la trucuri. Colțul este un loc perfect pentru a echipa un birou, deoarece nu va trebui să reinventezi roata, făcând permutări și stricând ambianța cu care te-ai obișnuit. Vei avea nevoie de o masă, un scaun, o lampă și bineînțeles, de un colț inutil.

Lampă în colț

Dacă niciuna din soluțiile de mai sus nu e pe placul tău, poți completa spațiul gol cu o sursă de lumină suplimentară, care arată stilat și avangardist. Lămpile de podea funcționează bine în tandem cu un fotoliu și cu decorul de perete. O pictură, o fotografie de înaltă calitate sau un ceas neobișnuit pot completa acest colț.

Cuier colț hol

Un cuier clasic, minimalist este și drăguț și util în același timp. Acesta completează armonios interiorul și arată la locul său. Nu ocupă mult spațiu și e ideal pentru intrarea în apartament.

Amenajarea colțului din casă

Dacă din anumite motive nu-ți place să iei micul dejun în bucătărie sau nu ai o cameră de zi unde să primești oaspeți, întotdeauna se va găsi un colț pentru fiecare. Vei avea nevoie de o canapea colțar și o măsuță rotundă, care e perfectă pentru ceai, lectură sau jocuri de societate.

Operă de artă în colț

Dacă ești o fire artistică, în loc de o plantă de cameră poți decora colțul cu o adevărată operă de artă, fie că e vorba de un tablou sau, de ce nu, de o sculptură abstractă, în stil minimalist.

Citește și: Bucătărie mică, idei mari: 12 trucuri folosite de designeri pentru amenajarea bucătăriilor mici!