Care încălțăminte alungește picioarele și care le scurtează? Reține aceste 6 exemple

Există lucruri care pot strica orice ținută. Încălțămintea, de exemplu, poate să creeze impresia că ai niște picioare foarte scurte. Dar există și noutăți bune, există modele care te fac să arăți mai înaltă și mai slabă. Haide să vedem unde e miza!

Pentru început, vom vedea care sunt principalele greșeli comise de femei la alegerea încălțămintei. Una dintre cele mai importante este că aleg următoarele tipuri de încălțăminte, pe care ar trebui să le evite.

1. Pantofi cu curelușă

Stiliștii spun că curelușa în zona gleznei împarte piciorul în două părți. Din această cauză, din unele unghiuri, picioarele par mai scurte decât sunt cu adevărat. Nu se recomandă să porți astfel de pantofi cu fusta midi sau cu pantaloni mai sus de gleznă. Totuși, dacă îți place mult acest model, alege pantofii cu o curelușă foarte subțire și care stă lejer pe picior.

2. Cizme până la gleznă

Nu este o încălțăminte interzisă, dacă știi că ai picioare lungi. Totuși, face să eviți cizmele prea scurte. Iar atunci când vrei să le porți, combină-le cu pantaloni evazați sau fustă maxi. Încă o soluție este să-i porți cu dresuri în aceeași culoare ca și cizmele.

3. Balerini

Se spune că balerinii sunt încălțămintea ideală pentru femeile înalte și slabe. Aceștia le ajută să arate armonios și nu le face și mai înalte. Pentru celelalte femei însă, pot fi o alegere riscantă. Dacă nu vrei să renunți nicidecum la ei, cel puțin, alege o culoare deschisă și optează pentru un toc de 0,5 cm.

Iată și încălțămintea care alungește vizual picioarele:

1. Încălțămintea cu platformă

Este încălțămintea preferată a lui Kate Middleton, care, apropo, este interzisă de protocolul regal și pe care n-o iubește Elisabeta a II-a. Aceasta alungește vizual picioarele și se potrivește perfect cu rochiile de orice lungime sau cu blugii mulați.

2. Cizme cu fermoar sau șiret în față

Acest element decorativ și funcțional alungește vizual picioarele, făcându-le totodată și mai subțiri. Alege-le pe cele de culoare neagră, maro sau gri. Evită culorile țipătoare.

3. Pantofii stiletto de culoarea dresurilor

Reține regula de aur: dresuri negre cu pantofi negri și dresuri bej cu pantofi bej. Dacă vei respecta această regulă, nu doar îți vei alungi picioarele, dar și vei evita una dintre marile greșeli de stil.