Care este lungimea perfectă a pantalonilor pentru femeile 60+

Pantalonii sunt o piesă vestimentară prezentă în garderoba oricărei femei moderne.  Au trecut demult timpurile în care aceștia erau un articol pur bărbătesc.

Atunci când alegi o pereche de pantaloni, trebuie să iei în calcul 3 factori:

1. Stilul de viață.

2. Vârsta.

3. Tipul siluetei.

De exemplu, pentru purtatul zilnic, se vor potrivi blugii drepți, de o lungime clasică. La fel, se pot alege pantalonii evazați de la genunchi. Blugii sunt un articol foarte recomandat pentru femeile 60+, cu excepția celor skinny.

În ceea ce privește pantalonii clasici, aceștia trebuie să fie neapărat cu dungă și, preferabil, de culoare neagră, mai ales dacă există kilograme în plus. În caz că silueta permite, sunt potriviți și pantalonii în nuanțe pastelate.

În aceea ce privește lungimea, regula generală spune că pantalonii trebuie să fie până la jumătatea tocului. Dar ce facem când nu purtăm tocuri? Mai există încă o regulă de bază: cu cât sunt mai evazați, cu atât mai lungi trebuie să fie.

1. Pantalonii 3/4. Este un model foarte popular în ultimul timp, dar nu este potrivit pentru orice femeie după 60. Problema că ei descoperă glezna și dacă aceasta nu arată bine, mai bine nu-i purta.

2. Pantalonii 7/8. Este un model la fel de popular, dar mult mai potrivit pentru doamnele în vârstă. În acest caz, alege o încălțăminte cu toc mediu și vârf ascuțit.

3. Pantalonii drepți. Acest model ascunde imperfecțiunile siluetei, alungește picioarele și proporționează ținuta.

4. Pantalonii evazați. Sunt o opțiune bună pentru femeile înalte, cu kilograme în plus, însă doar dacă sunt suficient de lungi. Dacă vor fi prea scurți, aceștia vor face coapsele să pară mai mari, iar dacă vor fi prea lungi, se vor împletici printre picioare. Lungimea lor optimală este așa încât să rămână 2 cm spațiu liber până la podea.