Când nu am timp, dar vreau ceva delicios, prepar această gustare din dovleac!

Dovleacul este un fruct pe care nu obișnuim să-l mâncăm prea des, dar care este foarte util pentru organism. Dovleacul îmbunătățește vederea, te ajută să slăbești, are grijă de inimă, crește elasticitatea pielii și calmează febra musculară. Acest fruct poate fi pregătit în diferite feluri și de cele mai multe ori este consumat ca desert.

Rețeta despre care vom discuta astăzi e numai bună pentru zilele când nu ai timp, dar vrei ceva delicios și sănătos pentru organism. De ce? Pentru că este pregătită din timp. Deci, după cum ți-ai dat seama deja, este vorba de o conservă. De altfel, atunci când este gătit în acest fel, dovleacul nu se deosebește la gust și aromă de mango. Acest preparat delicios și exotic va fi apreciat atât de adulți, cât și de copii.

Pentru a prepara o conservă delicioasă, care poate fi consumată chiar și peste câteva luni, vei avea nevoie de un dovleac de 3-4 kilograme, 500 de grame de zahăr, 3 portocale suculente, o lămâie mare și 50 de grame de acid citric.

Mai întâi, pregătește dovleacul – îndepărtează semințele, curăță fructul de coajă și taie-l în cubulețe. Apoi, pune portocalele și lămâia într-o oală și toarnă peste ele apă clocotită până se umple. Așteaptă un minut, extrage citricele și taie-le cu tot cu coajă.

Amestecă cubulețele de dovleac cu feliile de portocale și lămâie, iar apoi presară zahărul și acidul citric (sarea de lămâie). Amestecul se lasă 3 ore, iar apoi se toarnă în borcane sterilizate pentru conserve și se păstrează în debara sau în beci. Conserva poate fi folosită pentru umplerea plăcintelor sau ca desert separat în zilele când nu ai timp și chef să gătești nimic altceva.

Iar oaspeților nu le spune din ce e făcută. Lasă-i să ghicească singuri. Majoritatea se vor gândi la mango, deoarece conserva cu dovleac și citrice are un gust exotic și misterios.