Cald, rece sau neutru? 8 sfaturi cum să alegi nuanța părului în funcție de ten!

Fața omului este alcătuită dintr-o paletă complexă de nuanțe, date de ochi, păr, buze, sprâncene, gene, ten, pistrui, fard și altele, dar care se îmbină armonios într-un singur ton, ce poate fi cald, rece sau neutru. De exemplu, dacă ai ochii verzi, părul de culoarea caramelului, iar tenul de culoarea piersicii, tonul tău este unul cald. Iar dacă ai pielea palidă, părul blond și ochii albaștri, tonul este rece.

Fiecărui ton îi corespund anumite nuanțe, care completează armonios look-ul, făcând să arăți mai tânără și plină de viață și nuanțe care îți joaca festa și conferă imaginii tale un aspect bătrân și bolnăvicios. Prin urmare, tonul este esențial atunci când alegi nuanța părului care ți se potrivește. Hai sa vedem cum putem face acest lucru corect.

Ce tip de ten ai și ce culoare a părului ți se potrivește?

Cum să determini ce ton are tenul tău?

Pentru a identifica care este tonul chipului tău, trebuie să cureți tenul de machiaj și să alegi o iluminare corectă, preferabil în fața unei ferestre sau afară, sub razele soarelui, astfel încât sursele de lumina artificială să nu îți distorsioneze percepția.

Pe urmă, aruncă o privire asupra culorii venelor de la încheietura mâinilor. Dacă întâmpini dificultăți cu identificarea culorii, cel mai probabil, tonul tău este neutru și acesta îți oferă posibilitatea să alegi orice paletă de culori îți place, fără teamă că s-ar putea să arate deplasat. Venele verzi marchează apartenența la un ton cald, iar cele albastre, la un ton rece. Același test poți să-l faci cu partea inferioară a urechii. Daca culoarea este gălbuie, ai un ton cald, daca e roz, ai un ton rece.

Citește și: Renunță la ele: 7 obiceiuri de îngrijire a părului, care te fac să arăți mai bătrână!

Culoarea blondă a părului pentru ten rece

Părul blond cu nuanțe de albastru va completa foarte armonios un ton rece, iar dacă vrei o tunsoare care să arate și mai îndrăzneț și extravagant, poți amesteca blondul cu roz sau luciu metalic.

Variantele calde ale blondului sunt alegerea potrivită pentru tonurile reci ale pielii. Aici includem culorile: auriu, caramel, chihlimbar, miere și altele. Totodată, acestea completează de minune tonurile neutre.

Dacă ai un ton cald foarte pronunțat, îți sugerăm să eviți asemenea nuanțe ale părului, deoarece în combinație cu tenul tău, look-ul devine gălbui și bolnăvicios. O alegere originală pentru un ton neutru, populară în rândul unor vedete este culoarea piersicului.

Citește și: Vopsirea părului în mai multe culori: 14 idei care te vor evidenția din mulțime!

Culoarea castanie a părului pentru ten cald

Părul castaniu deschis și închis, de culoarea ciocolatei negre, mocha – natura a rezervat aceste nuanțe suculente femeilor cu un ton cald al pielii. Aici putem adăuga nuanțele maro-auriu, chihlimbar și miere, care se potrivesc doamnelor cu ton cald, de intensitate medie.

Culoarea roșie a părului pentru ten măsliniu

Nuanțele de roșu rece, roșu vișiniu sau roșu pur completează organic chipul femeilor cu ton rece, subliniind grația și rafinamentul acestuia. Nuanțele calde de roșu pot fi combinate armonios cu tonurile neutre, de la blond căpșună, până la cupru. Dacă îți vopsești părul în roșu, ai grijă să te aprovizionezi cu un șampon special pentru a menține saturația culorii în timp.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

Culoarea neagră a părului în funcție de ton

Culorile mocha închis, cacao, maro întunecat sunt potrivite pentru tonurile închise ale pielii. În timp ce esspresso, negru-albăstrui sau negru pur vor scoate în evidență frumusețea tonurilor calde.

Cele mai neobișnuite culori de păr

În afară de culorile clasice, astăzi ai la dispoziție vopsea de păr de cele mai diverse tipuri, care te vor ajuta să arăți proaspăt și atrăgător, dacă ții cont de tonul pielii. De regulă, nuanțele calde (roz, portocaliu și galben) se potrivesc tonurilor reci, iar albastru și violet, tonurilor calde și femeilor cu o culoare gălbuie a pielii.

Citește și: Te îmbătrânesc sau te ridiculizează: 8 culori la care să renunți după 50 de ani

Culoarea părului pentru ten palid

Femeilor cu pielea palidă, ca de porțelan, fără fard și exces de cosmetică le stă bine cu păr de culoare maro-închis sau negru-albăstrui și cu culori contrastante, strălucitoare.

Culoarea părului pentru ten roz, bej sau de culoarea fildeșului

Femeilor cu pielea de culoarea fildeșului le sugerăm să-și vopsească părul blond sau alte nuanțe calde, care le vor sublinia feminitatea și senzualitatea.

Culoarea părului pentru ten rumen

Iar dacă ai fața rumenă, ușor arsă de soare sau cu pistrui – nuanțele strălucitoare ale părului sunt ideale pentru tine, fie că e vorba de auriu, cupru, caramel sau chihlimbar, deoarece evidențiază strălucirea ochilor tăi.