Cafea cu sare sau înghețată cu sos de soia: 13 recomandări care par absurde, până le încerci

Nu te grăbi niciodată să califici sfaturile cuiva drept absurde, până nu le încerci. S-ar putea ca realitatea să te uimească. Noi am verificat cele mai ciudate recomandări găsite pe internet, pornind de la pizza umedă și până la tehnica de relaxare a pisicii, și am înțeles că degeaba ne-am îndoit.

1. Pizza devine mai gustoasă, dacă o umezești

E păcat să arunci pizza care deja s-a răcit. Însă, cu siguranță, știi că gustul ei nu mai este la fel de bun ca atunci când e abia scoasă din cuptor. Pentru ca, în special, marginile sale să nu fie uscate și trândoase după ce ai încălzit-o, stropește pizza cu apă înainte s-o bagi la cuptorul electric sau la cel cu microunde. La fel, poți pune un prosop de hârtie înmuiat în apă deasupra. Așa pizza va fi la fel de moale și delicioasă, chiar dacă o mănânci a doua zi.

2. Tehnica de relaxare a pisicii te ajută să te revigorezi

Dacă ai obosit și ai nevoie de o sursă de energie, fă ca pisicile, găsește-o în razele solare. Pisicile obișnuiesc să se tăvălească prin iarbă cu fața la soare. Poți face și tu asta, chiar la tine în casă. Culcă-te la podea într-o odaie luminoasă, la balcon sau chiar pe pervaz. Efectul este mai bun, dacă poți ieși în grădină sau în parc.

3. Pune arahidele sărate în coca cola

Dacă vrei să încerci un gust nou al arahidelor, începe să experimentezi. Pune arahidele sărate în sticla cu coca cola și savurează un nou gust și o nouă textură. Această băutură cu arahide este populară în sudul Statelor Unite, mai ales în rândul șoferilor care sunt mereu pe drum.

4. Încarcă-te cu energie de la o pereche de ciorapi noi

Pare ciudat, însă această metodă te poate ajuta să simți un flux nou de energie. Dacă după serviciu va trebui dă mergi mult timp pe jos, cea mai simplă metodă ca să ai suficientă putere pentru asta este să-ți schimbi ciorapii. Ei o să-ți dea o senzație inexplicabilă de ușurare.

5. Dacă ai uitat un cuvânt, repetă în glas alfabetul

Oamenii de știință spun că este suficient să rostim alfabetul pentru a ne aminti un anumit cuvânt. În majoritatea cazurilor, atunci când spui litera cu care începe cuvântul respectiv, îți amintești de el.

6. Scapă de lene cu un duș rece

Dacă ești obosit, îți este lene să te ridici din pat și să faci ceea ce ai de făcut, începe cu un duș de contrast. E mai eficient decât cafeaua. Specialiștii spun că funcționează și invers, când suferi de insomnie.

7. Bea coca cola cu ghimbir, când ești răcit

Iată un remediu foarte bun și gustos pentru răceală. Toarnă într-o cratiță coca cola, rade o bucată de rădăcină de ghimbir și lasă să fiarbă 5-7 minute. Apoi adăugă câteva felii de lămâie. Această băutură te va scăpa de durerea în gât și de nasul înfundat. Unii spun că scade și febra.

8. Sosul de soia va avea gust de caramelă, dacă îl vei adăuga peste înghețata de vanilie

Experimentează! Încearcă să torni sos de soia peste înghețata de vanilie, gustul s-ar putea să te surprindă plăcut.

9. Dacă mâinile au miros de usturoi, scapă de el cu sare

Dacă trebuie să mergi undeva imediat după ce ai zdrobit niște căței de usturoi, scapă de acest miros frecând mâinile cu puțină sare sau bicarbonat de sodiu. Aceste două produse absorb foate bine mirosurile.

10. Sarea face fructele mai dulci și reduce gustul amar al cafelei

Deși pare paradoxal, cu sare fructele sunt mai dulci. Asta pentru că sarea accentuează gusturile. La fel, poți adăuga puțină sare în cafea, dacă este prea amară.