Ca să trăiești mai bine: 7 obiceiuri simple și benefice, pe care o să le menții ușor

Nu trebuie să subestimezi puterea lucrurilor mici: chiar și schimbările minuscule pot duce la niște rezultate suprinzătoare și îți pot îmbunătăți calitatea vieții. Iată ce obiceiuri de rutină ne pot face mai sănătoși și mai fericiți.

1. Să bem un pahar cu apă după trezire

După o noapte de somn, fiecare dintre noi se trezește cu un anumit nivel de deshidratare, iar un pahar de apă la temperatura camerei sau chiar călduță va readuce organismul în echilibru. Cafeaua însă va face totul invers, va deshidrata și mai mult corpul.

Apa trezește organismul și pornește toate procesele sale, inclusiv activitatea creierului și a sistemului digestiv. Potrivit studiilor, un pahar cu apă de dimineață poate grăbi metabolismul cu 30%, totodată, apa te ajută să mănânci mai puțin pe parcursul zilei.

2. Să ne facem patul

Patul făcut este prima reușită a zilei. Astfel o să te simți mulțumit de tine și vei primi o doză de curaj pentru realizarea altor obiective. Acest obicei o să-ți îmbuntățească și ritualul de seară, întrucât patul făcut se va asocia în creierul tău cu productivitatea, iar patul pregătit pentru culcare se va asocia cu odihna. În acest mod, o să adormi mai repede. În plus, după o zi grea de muncă e mult mai plăcut să te întorci în camera cu patul aranjat.

3. Să nu optăm pentru modul silențios 

Sunetul telefonului doar cu vibrație este o opțiune aleasă de către mulți la serviciu. În acest mod, s-ar părea că sunetul nu deranjează și nu distrage pe nimeni. De fapt, atunci când telefonul vibrează și în oficiu e liniște acest bâzâit se aude foarte bine și chiar irită, dacă nu este oprit imediat. În plus, suntem într-un fel de sistem de alertă, ni se pare că telefonul vibrează, deși nu este așa. Specialiștii în productivitatea muncii spun că trebuie să avem un ringtone plăcut la telefon și să deconectăm sunetul la celelalte notificări.

4. Să mâncăm un fruct la micul dejun

Specialiștii în sănătate spun că trebuie să consumăm 5 porții de fructe și legume pe zi. Legumele de regulă, completează mesele noastre, de fructe însă uităm cel mai des, pentru că atunci când ne este poftă de dulce alegem prăjituri și fursecuri în loc de fructe. Ca să nu uiți de ele pe parcursul zilei, alege să le mănânci la micul dejun. Este perfect să le combini cu cereale integrale sau proteine.

5. Să ne plimbăm minim 30 de minute pe zi

Se știe foarte bine că viața este mișcare. Dacă nu vrei să mergi la sală, mergi cât mai mult pe jos ( de exemplu la serviciu), ridică scările în loc să urci cu ascensorul și fă seara plimbări în parc. Plimările zilnice te vor ajuta să-ți întărești vasele sanguine, vor reduce riscul bolilor cardiovasculare, vor consolida sistemul scheletomuscular și îți vor menține greutatea normală.

6. Să alegem mocktail-urile

Mocktail-urile sunt cele mai gustoase cocktail-uri fără alcool. Medicii au obosit să vorbească despre daunele alcoolului, de aceea cea mai bună alternativă au devenit băuturile răcoritoare care îl înlocuiesc cu succes, pornind de la diferite feluri de limonadă și terminând cu o varitate de cocktail-uri cu fructe, apă minerală sau bere de ghimbir.

7. Să ne odihnim regulat

Probabil că acesta este cel mai benefic obicei în epoca cultului productivității și eficienței. Poate fi considerată odihnă orice acțiune sau inacțiune care ne ajută să recuperăm forțele și ne liniștește nervii. Odihna nu trebuie să fie neapărat cea pe care ne-o vând agențiile de turism, uneori o canapea și un serial sunt suficiente.