Ca să trăiești fiece zi cu sens, fă aceste 7 treburi matinale până la ora 8

Benjamin Hardy, un antreprenor și blogger de succes a dezvăluit cum își petrece primele ore ale dimineții ca să aibă zile pline cu sens.

1. Pregătește-te seara

Seara nu fă lucruri care te stresează. În organism se elimină cortizol și nu poți să adormi. Mai bine fă ceva relaxant și ține minte câteva reguli:

-Nu folosi gadgeturi cu cel puțin o oră înaite de culcare;

-Setează telefonul la regim avion;

-Încearcă să nu te gândești la serviciu;

-Petrece timpul cu cei dragi;

-Crează-ți condițiile potrivite pentru somn.

2. Dormi cel puțin 7 ore

„Trebuie să ai față de tine o atitudine similară cu cea față de smartphone: dormi până te încarci 100%” – ne îndeamnă fondatoarea publicației The Huffington Post, Arianna Huffington.

Potrivit cercetărilor Fondului Național American pentru Probleme de Somn, atunci când dormim în mod regulat suficient, se îmbunătățește memoria, ingeniozitatea, atenția, se reduce inflamația, stresul și riscul de depresie, crește speranța de viață.

3. Trezește-te atunci când ți-ai propus

După cum spunea filosoful, Raph Waldo Emerson, încrederea față de sine este principalul secret al succesului. Iar încrederea de sine apare atunci când faci ceea ce ți-ai propus sau ți-ai promis.

Prima promisiune – de a te trezi sau nu la ora propusă – o să îndrepte ziua ta într-o direcție pozitivă sau negativă.

4. Schimbă imediat atmosfera

Ieși afară sau cel puțin mergi din dormitor în altă cameră. Așa o să te trezești mai ușor. O simplă schimbare de atmosferă te încarcă cu energie, pentru că creierul adoră tot ce e nou.

5. Meditează și notează-ți scopurile

Dimineața este cel mai bun moment în care să te gâdești ce-ți dorești de la viitor. Anume acum creierul tău este dispus să creeze. Meditează, apoi vizualizează-ți visurile. Imaginează-ți cum vrei să arate viața ta și fă-o cu toată ființa.

6. Fă sport și ascultă ceva util

Aleargă, plimbă-te sau fă gimnastică, timp în care ascultă o carte audio sau muzică inspirațională. Mișcarea o să te energizeze, iar creierul va funcționa mai bine.

7. Fă cel mai important sau cel mai dificil lucru

Mark Twain a zis așa: dacă vei mânca o broască de dimineață, în timpul zilei nimic mai rău nu ți se va întâmpla. Fă cel mai greu lucru în timp ce alții abia se freacă la ochi.