Bunica mi-a arătat cum să curăț prosoapele de bucătărie: Acum sunt întotdeauna curate

Cu toții folosim prosoape de bucătărie. E un lucru mărunt, dar foarte util, pentru că păstrează ordinea în casă și crește confortul în timp ce gătim. Singurul lor neajuns este că se murdăresc cam repede și nu-i deloc ușor să le speli.

În teorie, le poți pune în mașina de spălat rufe, dar cine a încercat, știe că rezultatul este discutabil. Prosoapele își pierd forma, se întind și se rup. Iar petele rămân la locul lor și nu ne rămâne decât să le aruncăm. Iar cel mai rău este mirosul de umezeală, care nu poate fi scos cu nimic.

Și totoși, nu trebuie să le arunci. Există o metodă veche, aproape comunistă, care îți poate fi de mare ajutor la curățarea și dezinfectarea prosoapelor. Am învațat-o de la bunica mea. Tot de ce vei avea nevoie poate fi gasit la bucătărie. Și anume: săpun de rufe, sare de lămâie, bicarbonat de sodiu și puțin înălbitor.

Toarnă 3 litri de apă clocotită într-un recipient de plastic și adaugă detergentul (100 gr), bicarbonatul (100 gr), înălbitorul (50 ml) și sarea de lămâie (50 gr). Sarea de lămâie facilitează diluarea grăsimii care s-a îmbibat în prosoape.

Amestecă soluția și pune în apă toate prosoapele murdare. Nu-ți va lua decât 3 minute să faci toate pregătirile necesare, după care poți să-ți vezi de treaba ta. Lasă-le să se moaie până când apa se va răci. După care, clătește prosoapele și pune-le în mașina de spălat rufe, timp de 20 de minute, la 60 de grade Celsius.

Spre deosebire de o fierbere obișnuită, această metodă nu doar dezinfectează prosoapele, ci și înlătură până la 90% din pete, chiar și petele vechi, emanând senzația de curățenie și prospețime.

Dacă ți-a plăcut acest truc, iată o metodă la fel de eficientă, care te va ajuta să cureți perdelele din tul. Am învățat-o de la o prietenă care locuiește în China.

Citește și: Gata cu chinul: O chinezoaică m-a învățat cum să fac ca perdelele de tul să fie întotdeauna imaculate!