Bunica mi-a arătat cum să curăț cuptorul: Acum e întotdeauna curat!

Nu știu la voi cum e, însă mie cuptorul îmi dă mari bătăi de cap. Eu folosesc cuptorul destul de des, aproape în fiecare zi. Și fiind atât de des folosit, în mod evident se și murdărește. Și este destul de greu de curățat. De-a lungul timpului am încercat mai multe produse din comerț pentru a curăța cuptorul, dar ele nu au funcționat. În schimb, remediile bunicii funcționează mereu. Iată 3 rețete naturale, învățate de la bunica, care te vor scăpa de grăsime și ulei.

1. Curăță cuptorul cu bicarbonat

Amestecă 100 de grame de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă și câteva linguri de săpun, până obții o pastă omogenă, asemănătoare cu smântâna. Întinde pasta pe tot interiorul cuptorului (în afară de zonele de unde vine căldura) și lasă să acționeze timp de 10-12 ore. Apoi șterge pasta cu o lavetă. Iar dacă s-a întărit tare, stropește cu oțet din pulverizator și șterge pereții cu o lavetă uscată. Împreună cu urmele de bicarbonat se va îndepărta și grăsimea.

2. Curăță cuptorul cu sare

Dacă te-ai apucat de curățat cuptorul și ai descoperit că nu ai bicarbonat, folosește sare. Sare cu siguranță trebuie să ai. Cu ajutorul ei poți îndepărta stratul de grăsime întărită de pe pereții din interior. Pentru a face acest lucru, pune o tavă cu sare în cuptor și încălzește cuptorul la 100 de grade. Oprește căldura abia atunci când sarea va deveni aurie. După ce se răcește, spală pereții cuptorului cu apă caldă și șterge-i cu o lavetă uscată.

3. Curăță cuptorul cu praf de copt

Praful de copt e cea mai bună soluție pentru a curăța ușa cuptorului din interior. Amestecă puțină apă caldă cu praf de copt, până obții o pastă care poate fi întinsă peste pereții cuptorului. De regulă, la un plic se adaugă 2-3 linguri de apă. Aplică pasta pe ușă și pe pereți, mai ales acolo unde grăsimea este întărită, lasă să se moaie timp de 2-3 ore, apoi spală pereții cu oțet sau lichid pentru vase.