Bunele maniere: 7 reguli de etică pe care mulți le încalcă inconștient

Un material curios v-am pregătit în continuare despre cum trebuie făcute corect unele lucruri. Spre exemplu, cum să transmiteți sarea, să reprezentați o persoană sau cum să vă comportați în timpul unui toast.

1.Transmiteți incorect sarea
Când stați la o masă și cineva vă cere să îi transmiteți sarea, dați-o întotdeauna împreună cu piperul. Asta recomandă specialiștii. În unele cercuri,  acest moment poate fi un test al nivelului dvs. de bune maniere.

2.Luați prea devreme pâinea din coș
Oferiți întotdeauna pâine vecinului dvs. din dreapta și din stânga mai întâi. Și numai atunci ia o bucată pentru tine.

3.Ciocniți pahare în timpul toastului
Se face întotdeauna în filme, dar nu este corect. Conform etichetei, trebuie doar să ridici paharul.

4.Neglijați statutul atunci când vă faceți cunoștință cu oamenii
O greșeală obișnuită în eticheta de afaceri apare atunci când apar persoanele străine în companie. Conform regulilor, trebuie mai întâi să vă menționați superiorul vostru și apoi celelalte persoane din cerc.

5.Purtați geanta pe umărul necorespunzător
Geanta trebuie să fie întotdeauna pe umărul stâng sau în mâna stângă. Acest lucru vă va menține mâna dreaptă liberă pentru a da mâna cu alții.

6.Te uiți în ochii interlocutorului când bei dintr-un pahar
Uitați-vă doar în pahar atunci când beți ceva. Este mai comod din punct de vedere practic. În acest fel, este mai puțin probabil să vă udați sau să ajungeți în unele situații neplăcute.

7. Transmiteți mâncarea în direcția greșită
Mâncarea de la masă trebuie transmisă în sensul invers a acelor de ceasornic sau, altfel spus spre vecinul din dreapta. Este mai ușor să mențineți ordinea la masă: nimeni nu va fi în situația în care mâncarea este oferită din ambele părți. Dar există și o excepție. Dacă persoana din stânga ta ți-a cerut să îi oferi ceva, ar trebui să o faci.