Bucătărie modernă pentru oameni moderni: 18 idei de amenajare a bucătăriei, populare în 2021/2022!

Amenajarea bucătăriei nu e o sarcină deloc ușoară, în special la etapa de proiectare. Dar anume de proiectare depinde dacă bucătăria va fi confortabilă și frumoasă sau nu. În ciuda acestui fapt, anume la proiectare oamenii fac cele mai multe greșeli. Cu toate că există 4 stiluri universale de amenajare, la care nu ai cum să dai greș. Înainte de a decide ce design ți se potrivește, hai să vedem care sunt particularitățile fiecărui stil și care sunt cele mai inspirate idei de amenajare ale momentului.

Design de bucătărie 2021/2022

#1. De-a lungul unui singur perete

Aceasta e cea mai simplă și eficientă metodă de amenajare a bucătăriei în apartamentele mici, unde bucătăria este combinată cu sufrageria și camera de zi. De regulă, întreg setul de mobilier este amplasat de-a lungul unui perete, iar în paralel este amenajată zona de luat masa. Spațiul este folosit la maxim, peretele fiind decorat cu dulapuri înalte, tije, cuie, panouri, astfel încât totul să fie la îndemână.

#2. Două linii paralele

Spațiile alungite, de tip vagon, sunt greu de amenajat. Iar când este vorba de bucătărie, devine de trei ori mai greu. Cu toate acestea, o astfel de amenajare e foarte practică și unii chiar o găsesc confortabilă. Deși la sigur nu vei putea primi oaspeți în bucătărie. Un design cu decor paralel e binevenit în apartamentele mari, care dispun de sufragerie și cameră de zi separată.

Amenajare bucătărie 2021/2022

#3. În formă de potcoavă

Acest design este mai practic decât decorul paralel sau de-a lungul unui singur perete și e perfect pentru camerele pătrate, care au o singură fereastră. Bucătăria poate fi combinată cu living-ul, iar în centrul acesteia poate fi instalată o masă pliabilă. Zonele sunt delimitate inteligent, iar dulapurile se întind până la tavan. De asemenea, e important ca lumina naturală să pătrundă în bucătărie.

Și nu uita că suprafețele netede, transparente, strălucitoare împrospătează interiorul și extind vizual spațiul din bucătărie, permițând dulapurilor masive să se dizolve literalmente în spațiu.

#4. Insulă de bucătărie

O insulă de bucătărie înseamnă un echilibru perfect între funcționalitate și stil. Insula poate fi folosită ca spațiu de depozitare, accesibil din toate părțile, ca blat de bucătărie și ca zonă de luat masa. O astfel de soluție se potrivește în special bucătăriilor mari, dar poate fi întâlnită și în bucătării mici, dacă insula e echipată cu rotițe.

Dimensiunile ei depind de cadrul existent, iar forma de structura perimetrului. Aceasta poate fi confecționată din marmură, metal, lemn sau cărămidă. Un asemenea design este practic, modern și sofisticat.

Odată ce ai depășit etapa de proiectare și ai ales stilul care ți se potrivește, urmează amenajarea propriu-zisă a bucătăriei. Știai că aproape toate seturile de bucătărie (indiferent de preț) sunt asemănătoare și nu merită să cheltui o avere pe ele?

În schimb, poți profita de câteva trucuri, care la sigur vor aduce rezultatul dorit. Elaine Griffin, unul dintre cei mai renumiți designeri americani știe cum să economisească bani la amenajarea bucătăriei, fără ca aceasta să-și piardă din lux. Află mai jos care sunt sfaturile acesteia.

Citește și: Amenajarea bucătăriei: 7 trucuri simple, ca bucătăria să pară mai scumpă!