Bucătărie mică, idei mari: 10 idei pentru amenajarea unei bucătării mici

Bucătăria e locul unde se adună toată familia – pentru o gustare, un mic dejun consistent sau o masă de sărbătoare. Ea trebuie să fie îngrijită, confortabilă și curată. Chiar și o bucătărie mică poate fi confortabilă dacă este gândită corect. Prin urmare, am pregătit pentru tine 10 idei de amenajare, care vor readuce ordinea și confortul în bucătăria ta.

1. Grupează farfuriile pe verticală

Într-o bucătărie mică fiecare centimetru trebuie valorificat. De aceea, fii atentă cum aranjezi farfuriile. În loc să le grupezi pe orizontală cum facem de obicei, aranjează-le pe verticală. Iar cu sticlele de vin, fă invers. Această abordare este mult mai inteligentă.

2. Ancorează o bandă magnetică

O bandă magnetică ancorată de perete va rezolva două sarcini simultan: pe de o parte, vei avea cuțitele la îndemână, iar pe de alta, vei economisi spațiu, mai ales dacă ai o bucătărie mică. În plus, spre deosebire de suportul de lemn, pe magneți nu se dezvoltă mucegai.

3. Montează tije în interiorul dulapului

Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului sau două organizatoare de tip tijă. Numai bune pentru prosoape de bucătărie.

4. Folosește cutii transparente

Datorită lor nu va mai trebui să cauți disperat ingredientul necesar și nu te vei trezi subit fără provizii de scorțișoară. Totul este la vedere și la îndemână. Cutiile vor optimiza spațiul și vor adăuga un farmec nemaipomenit bucătăriei tale.

5. Folosește coșulețe extensibile

Coșulețele pot fi montate de sine stătător. Ele vor optimiza spațiul din bucătărie și vor crea o atmosferă casnică, cordială, în apartamentul tău. Coșurile au rol de sertare, dar sunt mai practice și mai drăguțe. Numai bune pentru a ține pâinea, fructele, legumele sau alte alimente de care ai nevoie în timpul gătitului.

6. Folosește organizatoare suspendate

Un organizator agățat de raft e numai bun pentru role de vidat, folie de aluminiu, hârtie de copt sau tacâmuri. Statistica arată că până la 60% din spațiu dintre rafturi rămâne neutilizat. Un organizator suspendat va rezolva această problemă și va păstra ordinea în bucătăria ta.

7. Profită de ușițe

Spațiul gol din spatele ușilor e mai util decât pare la prima vedere și e mare păcat să nu-l folosești. E suficient să montezi 3 cuiere pentru a valorifica câțiva centimetri neutilizați, numai buni pentru prosoape, perii și alte mărunțișuri necesare în bucătărie. Iar dacă ai destul spațiu și curaj, poți monta chiar și un container vertical pentru gunoi.

8. Echipează blatul cu perete dublu

Acest truc îți va permite să ascunzi tocatorul, bureții și unele tacâmuri. Ceea ce este depozitat pe blat și ceea ce nu are suficient loc în dulapuri poate fi ascuns într-un astfel de sertar. Blatul va căpăta un aspect minimalist, îngrijit, iar piesele vor fi întotdeauna la îndemână. Astfel de module de bucătărie sunt planificate în avans atunci când se comandă bucătăria.

9. Folosește cârlige

Într-o casă mică fiecare centimetru contează și fiecare colț trebuie valorificat, chiar și spațiul gol din spatele ușii, care poate fi mult mai practic decât pare la prima vedere. Mai ales când te folosești de cârlige.

10. Montează o tijă extensibilă cu cârlige

Gândește în afara cutiei. Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul pot fi organizate altfel decât ne-am obișnuit. O asemenea dispunere este practică, confortabilă și plăcută din punct de vedere estetic.