Bucătărie de lux: 16 idei care îți vor face bucătăria mai scumpă!

Bucătăria este inima casei. E locul unde se adună toată familia – pentru o gustare, un mic dejun consistent sau o masă de sărbătoare. De aceea, ea trebuie să fie îngrijită, confortabilă și curată. Iar dacă bugetul îți permite acest lucru – luxoasă, de ce nu? Iată 16 idei care îți vor schimba părerea despre bucătăriile moderne.

Idei amenajare bucătărie modernă

Cea mai elegantă variantă este bucătăria cu insulă. O insulă de bucătărie înseamnă un echilibru perfect între funcționalitate și stil. Insula poate fi folosită ca spațiu de depozitare, ca blat de bucătărie și ca zonă de luat masa.

Aceasta poate fi confecționată din marmură, metal, lemn sau cărămidă. Un asemenea design este practic, modern și sofisticat.

O astfel de soluție se potrivește în special bucătăriilor mari, dar poate fi întâlnită și în bucătării mici, dacă insula e echipată cu rotițe.

Suprafețele netede și strălucitoare împrospătează interiorul și extind vizual spațiul din bucătărie, permițând dulapurilor masive să se dizolve în spațiu.

De multe ori, insulele sunt însoțite de lămpi. Lămpile răspund nu numai de iluminare, ci și de atmosferă. În bucătărie, ele sunt folosite pentru a evidenția zona de luat masa sau blatul de bucătărie.

Pentru a seta nivelul potrivit de luminozitate în fiecare cameră, vei avea nevoie de lămpi, candelabre, veioze, aplice, plafoniere și alte surse de lumină.

Culoarea albă este fundalul ideal pentru o bucătărie scumpă. Ea extinde spațiul din punct de vedere vizual și face camera mai ordonată.

În bucătăriile lungi și înguste, întreg setul de mobilier este amplasat de-a lungul unui perete, iar în paralel este amenajată zona de luat masa.

Bucătăria poate fi combinată cu living-ul, iar în centrul acesteia poate fi instalată o masă. Zonele sunt delimitate inteligent, iar dulapurile se întind până la tavan. De asemenea, e important ca lumina naturală să pătrundă în bucătărie.

Și nu uita că suprafețele netede, transparente, strălucitoare împrospătează interiorul și extind vizual spațiul din bucătărie.

În ceea ce privește finisajul, marmura arată scump și îți va servi mulți ani înainte.

Iar dacă vrei să reinventezi noțiunea de lux, încearcă designul următor.

Amenajarea bucătăriei nu e o sarcină deloc ușoară, în special la etapa de proiectare. Dar anume de proiectare depinde dacă bucătăria va fi confortabilă și frumoasă sau nu.

Un design în formă de potcoavă este mai practic decât decorul paralel sau de-a lungul unui singur perete și e perfect pentru camerele pătrate, care au o singură fereastră.

Și nu uita de cromatică. Indiferent de culoare, contrastele întotdeauna dau bine.