Bucătăria ta va deveni mai frumoasă dacă vei face aceste 10 lucruri!

Amenajarea bucătăriei nu e o sarcină ușoară, mai ales când ai la dispoziție doar 5 metri pătrați. Dar adaugă la ei un strop de entuziasm și puțină creativitate și bucătăria ta va căpăta o nouă viață. Cu o abordare corectă, chiar și un spațiu mic poate deveni nespus de stilat. Prin urmare, am pregătit pentru tine 10 idei de amenajare, care vor readuce ordinea și confortul în bucătăria ta.

1. Montează suporturi pentru prosoape

Ele se fixează bine, nu consumă mult loc și oferă un plus de confort. Plus la asta, sunt mereu la îndemână și se detașează ușor. Un astfel de suport merge bine cu orice decor și arată plăcut indiferent de culori.

2. Cumpără un suport pentru tăvi

Un organizator pentru tocatoare și tăvi optimizează spațiul și maximizează confortul. Nu uita că o bucătărie ordonată înseamnă o bucătărie curată.

3. Montează un suport pentru căni

O soluție excelentă pentru diferite sarcini cotidiene. Cănile nu vor ocupa mult spațiu, sunt ușor de depozitat și, cu siguranță, nu se vor sparge.

4. Folosește borcănașe magnetice

Datorită lor nu va mai trebui să cauți prin sertare și dulapuri sau să te trezești subit fără provizii de scorțișoară. Totul va fi la vedere și la îndemână. Borcănașele vor optimiza spațiul și vor adăuga un farmec aparte bucătăriei tale.

5. Echipează spațiul de sub chiuvetă

Dulăpiorul pentru chiuvetă nu este echipat cu rafturi, din motive lesne de înțeles, dar nimic nu te împiedică să ancorezi câteva rafturi pe pereții laterali ai dulapului și un organizator pe centru.

6. Sortează agenții de curățare

Detergenții, prosoapele de bucătărie, produsele de curățare și alte produse chimice trebuie sortate pe categorii, altfel organizarea va fi defectă. În general, se recomandă să le sortezi după destinație sau după formă. În acest fel, îți va fi mai ușor să găsești produsul de care ai nevoie, iar spațiul va fi organizat mai eficient.

7. Folosește sertare retractabile

Coșulețele din imaginea de mai jos sunt retractabile, ceea ce oferă un plus de confort și mărește spațiu utilizat de 2-3 ori. O altă recomandare este să folosești recipiente pe roți.

8. Folosește coșulețe extensibile

Coșulețele pot fi montate de sine stătător. Ele vor optimiza spațiul din bucătărie și vor crea o atmosferă casnică, cordială, în apartamentul tău. Coșurile au rol de sertare, dar sunt mai practice și mai drăguțe. Numai bune pentru a ține pâinea, fructele, legumele sau alte alimente de care ai nevoie în timpul gătitului.

9. Montează un suport pentru borcane

Soluția perfectă pentru un apartament mic. O asemenea construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, borcanelor și cutiilor cu cereale.

10. Folosește cârlige

Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul pot fi organizate altfel decât ne-am obișnuit. O asemenea dispunere este practică, confortabilă și plăcută din punct de vedere estetic.