Ce poți face cu banda adezivă? 10 întrebuințări la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Știai că banda adezivă are o mulțime de întrebuințări neobișnuite? Dincolo de utilizarea sa convențională, aceasta poate fi folosită pentru diferite treburi casnice și activități cotidiene. De exemplu, cu ajutorul ei poți înlătura murdăria de sub tastatură sau proteja cardul bancar. Iată 10 întrebuințări neașteptate ale benzii adezive, care îți vor simplifica viața de zi cu zi!

Întrebuințări bandă adezivă

#1. Elimină murdăria de sub tastatură

Cu timpul, tastatura laptopului se umple cu praf și firimituri. Puțini se încumetă să o îndepărteze complet pentru a curăța pe sub taste. Majoritatea oamenilor șterg doar suprafața acesteia.

Dar ce-ar fi să mergi un pic mai departe și să cureți și printre taste. Mai ales că ai nevoie doar de bandă adezivă. Îndoaie fâșia de scotch în jumătate, cu partea lipicioasă în exterior, și petrece-o printre fisuri.

#2. Curăță îmbrăcămintea de scame

Hainele noastre sunt un magnet pentru scame, praf, păr, blană, ațe și alte resturi textile. Dacă nu ai o rolă adezivă la îndemână, dar trebuie să-ți cureți paltonul urgent, poți confecționa una înfășurându-ți degetele cu scotch.

#3. Adună cioburile mărunte de sticlă

Dacă ești mai gură-cască de fire și ai spart un pahar, dar nu ai un aspirator la îndemână, banda adezivă îți poate veni în ajutor. Separă o fâșie de scotch fără a o rupe și aplică banda în locul cu pricina, ori de cât ori este nevoie. De fiecare dată când aduni o parte din cioburi, taie banda uzată și ia-o de la capăt.

#4. Îndepărtează urmele de mercur

Dacă ești un gură-cască desăvârșit și ai spart termometrul cu mercur, nu intra în panică. Mercurul se împrăștie în particule mici, sferice, care se rostogolesc șotios pe podea. Ele pot fi îndepărtate la fel cum ai făcut cu sticla. Dar nu uita să porți mănuși de protecție, mască, ochelari și să cureți bine podeaua imediat după ce i-ai venit de hac.

#5. Repară șireturile

Ca să treacă ușor prin butoniere, șireturile sunt echipate cu capete de metal sau de plastic, numite agleți. Se întâmplă uneori că agletul se pierde sau se deteriorează complet și atunci devine o problemă să petreci șnurul prin butoniere.

Dar și în acest caz te poate salva banda adezivă. Înfășoară banda în jurul șiretului cu probleme și aprinde-o cu ajutorul unei brichete, ca să devină mai dură.

#6. Poate înlocui un plasture

Dacă te-ai tăiat sau te-ai trezit cu o bătătură și nu ai un plasture la îndemână, nu te descuraja. Până ajungi la farmacie te poți descurca cu o fâșie simplă de bandă adezivă.

#7. Elimină urmele lăsate de un abțibild

Când îndepărtezi un abțibibd vechi, rămân niște urme de care nu scapi cu una-cu două. Ca să le vii de hac, încălzește zona cu un uscător de păr, aplică deasupra o fâșie de bandă adezivă și trage brusc în jos.

#8. Protejează cardul bancar

Cardurile bancare au o bandă magnetică de culoare neagră cu ajutorul căreia are loc transferul de informații. Cu timpul, banda magnetică se poate deteriora. Pentru a o proteja de zgârieturi, aplică deasupra ei o fâșie de bandă adezivă. Cardul nu va avea de suferit.

#9. Ajută în caz de accidente

Dacă te-ai accidentat și nu ai un bandaj la îndemână, asta e, va trebui să folosești bandă adezivă până ajungi la spital. Dar nu uita că e o măsură urgentă pe termen foarte scurt!

#10. Ajută la organizarea firelor

Banda adezivă poate fi folosită ca element de conectică și fixare pentru a a readuce ordinea la masa de lucru sau la birou.

Citește și: Scapă de aceste 6 lucruri: Din cauza lor, casa ta arată mai săracă decât altele!