Baie mică, idei mari: 10 sfaturi pentru amenajarea unei băi mici!

Cu toții ne dorim să locuim într-un apartament spațios, unde să ne simțim bine fără grija spațiului insuficient. Am vorbit până acum despre hol, bucătărie, dormitor și camera de zi. Iar astăzi e timpul să discutăm despre baie. Prin urmare, am pregătit pentru tine 10 idei de amenajare a băii, care sunt practice, elegante și cu adevărat inovatoare.

1. Zonă multifuncțională în jurul oglinzii

Acest design este practic, stilat și inovator. Oglinda extinde vizual spațiul din interior, iar rafturile optimizează zonele neutilizate. Un asemenea decor poate fi creat și montat de sine-stătător.

2. Etajeră extensibilă în baie

O etajeră extensibilă se poate încadra cu ușurință în nișa îngustă, nefolosită, dintre perete și vasul de toaletă. Ea se încadrează în orice interior și poate stoca diferite lucruri mărunte și articole de toaletă.

3. Uscător de rufe suspendat

Dispunerea pe verticală este mai ergonomică și mai eficientă din punct de vedere practic. Ea facilitează uscarea rufelor și arată mult mai elegant și sofisticat.

4. Dulap deasupra toaletei

Pentru un plus de confort mulți proprietari își echipează baia cu dulăpioare situate chiar deasupra toaletei. În special în apartamentele unde baia și toaleta sunt împreună. Dacă îți dorești o asemenea amenajare, ai 4 opțiuni – dulapuri încorporate în perete, dulapuri suspendate, rafturi și nișe.

5. Suport suspendat în baie

Ai nevoie de mai mult spațiu de stocare, dar nu vrei să găurești pereții? Iată soluția ideală pentru tine. Aceste buzunărașe suspendate sunt numai bune pentru a stoca toate lucrurile mărunte din baie. Buzunarele au 35×90 cm și pot fi montate pe linie verticală.

6. Chiuvetă de colț

Cei de la IKEA sunt renumiți pentru produsele lor stilate și ergonomice, numai bune pentru apartamente mici. Iar baia nu este o excepție. Baia e cea mai mică încăpere din casă și e păcat să nu profiți din plin de puținul pe care-l ai.

7. Bără dublă pentru perdele

În loc de o bară tradițională pentru perdele, îți sugerăm să folosești o bară dublă, care e mai ușoară în utilizare, lasă loc pentru prosoape și arată mult mai elegant și sofisticat. Bara e confecționată din crom și oțel inoxidabil.

8. Dulap baie cu oglindă

Ce crezi despre un asemenea design? Din punctul meu de vedere este stilat, practic și inovator. În spatele oglinzii se ascunde un dulap modest de 60×80 cm și 15 cm adâncime, numai bun pentru stocarea cosmeticelor și produselor de îngrijire a corpului.

9. Etajeră colț baie

O etajeră elegantă, îngustă și înaltă (190 cm), poate fi ancorată chiar la intrarea în baie, alături de cuier. 30 de centimetri adâncime sunt suficienți pentru a stoca acolo tot de ce ai nevoie, începând cu loțiuni și terminând cu prosoape. Dulapul e fabricat din PAL și e protejat cu folie de melamină.

Citește și: Amenajare cu stil: 10 de idei care îți vor face apartamentul mai confortabil!