Baie mică, idei mari: 10 idei econome pentru amenajarea unei băi mici!

Cei de la IKEA sunt renumiți pentru produsele lor stilate și ergonomice, numai bune pentru apartamente mici. Iar baia nu este o excepție. Prin urmare, am pregătit pentru tine 10 idei de amenajare a băii, care sunt practice, elegante și nu costă un pumn de bani.

#1. Raft colț baie IKEA

Un mic raft suspendat îți va face dușul de dimineață mult mai plăcut, deoarece nu va mai trebui să te întinzi după șampon și alte loțiuni pentru corp. Ele vor fi întotdeauna la îndemână, ferite de stropi și de murdărie. Raftul se montează ușor (se lipește), are o fixare bună și nu ocupă mult spațiu.

#2. Cuier ușă baie IKEA

Baia e cea mai mică încăpere din casă și e păcat să nu profiți din plin de puținul pe care-l ai, echipând nișa din spatele ușii cu un suport neobișnuit pentru prosoape. Baia va deveni vizual mai mare, iar spațiul eliberat poate fi folosit pentru montarea unui dulăpior mai generos.

#3. Suport baie IKEA

Dacă un suport de plastic nu se încadrează nicicum în interiorul camerei de baie, îl poți înlocui cu un suport cromat, fixat chiar pe bara de duș, care se montează și se demontează în câteva secunde și poate fi instalat la orice înălțime. Iar ca apa să nu se acumuleze în interiorul lui, la bază au fost făcute câteva găuri.

#4. Etajeră colț baie IKEA

O etajeră elegantă, îngustă și înaltă (190 cm), poate fi ancorată chiar la intrarea în baie, alături de cuier. 30 de centimetri adâncime sunt suficienți pentru a stoca acolo tot de ce ai nevoie, începând cu loțiuni și terminând cu prosoape. Dulapul e fabricat din PAL și e protejat cu folie de melamină.

#5. Raft sticlă IKEA

Un raft compact, elegant și expresiv, confecționat din sticlă securizată, este o adevărată descoperire pentru o baie mică. Acesta nu ocupă mult loc (67×11 cm), dar este practic, confortabil și util.

Raftul are un design stilat și inteligent. Bara de protecție de la margine protejează obiectele de cădere, iar șuruburile ascunse îi conferă raftului un aspect laconic. În plus, sticla securizată este rezistentă la căldură, lovituri și sarcini grele.

#6. Suport suspendat baie

Ai nevoie de mai mult spațiu de stocare, dar nu vrei să găurești pereții? Iată soluția ideală pentru tine. Aceste buzunărașe suspendate sunt numai bune pentru a stoca toate lucrurile mărunte din baie. Buzunarele au 35×90 cm și pot fi montate unul alături de altul, vertical sau separat.

#7. Etajeră extensibilă baie

O etajeră extensibilă se poate încadra cu ușurință în nișa îngustă, nefolosită, dintre perete și chiuvetă. Căruciorul va rezolva problema depozitării diferitor lucruri mărunte și articolelor de toaletă. El este confecționat din polipropilenă, are dimensiunea 54x18x71 cm și este ușor de manipulat.

#8. Bară duș IKEA

În loc de o bară tradițională pentru prosoape, îți sugerăm să folosești o bară dublă, care e mai ușoară în utilizare, facilitează uscarea prosopului și arată mult mai elegant și sofisticat. Bara are 63 de centimetri lungime și e confecționată din crom și oțel inoxidabil.

#9. Dulap baie cu oglindă IKEA

Ce crezi despre un asemenea design? Din punctul meu de vedere este stilat, practic și inovator. În spatele oglinzii se ascunde un dulap modest de 50×60 cm și 15 cm adâncime, capabil să stocheze cosmeticele și produsele de îngrijire a corpului.

#10. Perdele de duș IKEA

Perdelele de duș ne protejează podeaua și mobilierul, ne protejează pe noi de ochii lumii și ne protejează demnitatea atunci când avem oaspeți și vrem ca apartamentul să arate frumos. Pentru o baie mică îți recomandăm să alegi articole în tonuri deschise, fără modele și culori contrastante.

Citește și: Cum să transformi un apartament mic? Aceste 23 de lucruri îți vor face viața mai ușoară!