Au renunțat la living și nu au regretat: 5 apartamente frumoase, fără cameră de zi!

Camera de zi este locul tău de întâlnire și relaxare cu familia. Dar în același timp ocupă o suprafață destul de generoasă, care poate fi folosită mai rațional. Anume așa au procedat eroii noștri de astăzi, care au renunțat la living și prejudecăți în favoarea confortului și utilității. Iar designerii profesioniști le-au susținut decizia și i-au ajutat să o implementeze corect.

Fără living, dar cu două dormitoare

#1. Apartament cu 3 camere în bloc vechi

Proprietara acestui apartament este o femeie cu 2 copii, o fată de 12 ani și un bebeluș. Apartamentul l-a moștenit de la bunica. Acesta se află într-o clădire veche, recompartimentată în perioada comunistă. Conform planului, existau trei camere, iar structura de rezistență a casei vechi nu permitea mari modificări de spațiu. Prin urmare, structura sa a rămas aproape neschimbată, dar living-ul a fost transformat în dormitor, în așa fel ca fiecare membru al familiei să aibă dormitorul său.

#2. Apartament cu 2 camere în bloc vechi

Un nou apartament în care locuiește doar mama și fiica ei, care învață la școală. Locuința are două camere, iar structura de rezistență a casei nu permite o renovare complexă. Cele două camere au fost transformate în dormitoare, renunțând la camera de zi comună. În ceea ce privește oaspeții, aceștia pot fi primiți la bucătărie, care e destul de generoasă și este echipată cu o mică canapea pentru vizite neprevăzute.

#3. Apartament cu 2 camere în bloc nou

Acest apartament cu 2 camere se întinde pe o suprafață de 50 mp și găzduiește o tânără de 20 de ani și bunica acesteia. Conform planului dezvoltatorului, existau două camere, o bucătărie spațioasă și două băi. Cele 2 camere au fost transformate în dormitoare, deoarece oaspeții pot fi primiți și în bucătărie, care e suficient de spațioasă pentru acest lucru și face living-ul inutil.

#4. Apartament în stilul sudului american

În acest apartament cu 2 camere locuiește un cuplu (ambii designeri) și cei 2 copii ai lor. Apartamentul este amplasat într-un bloc vechi, are 2 camere izolate și o bucătărie spațioasă. Nașterea copiilor i-a determinat pe părinți să renunțe definitiv la living. În schimb, au echipat bucătăria cu o zonă de luat masa, care compensează din plin absența camerei de zi.

#5. Apartament cu două camere pentru un cuplu

În acest apartament locuiește un cuplu care muncește în străinătate și au nevoie de el doar atunci când se întorc în țară. Cu toate acestea, decorul este impresionant. Perechea a cerut din start două dormitoare separate, astfel încât camera de zi a fost lăsată uitării. Amenajarea prevedea și două băi la capete diferite ale apartamentului – una dintre ele a fost proiectată cu acces în dormitor. Ciudată decizie, dar dorința clientului e mai presus de toate!

Citește și: Bucătărie mică, idei mari: 12 trucuri folosite de designeri pentru amenajarea bucătăriilor mici!