Atrag hoții ca un magnet: 5 lucruri pe care să NU le ții niciodată în portofel!

Se spune că paza bună trece primejdia rea. Prin urmare, dacă nu vrei să cazi victima hoților, să nu ții niciodată aceste 5 lucruri în portofel. Într-un fel sau altul, pierderea lor te va costa mult timp, energie și bani. Și, bineînțeles, foarte mulți nervi. Iar neuronii, după cum bine știi, nu se regenerează.

#1. Codul PIN de la card

O greșeală atât de banală și evidentă, dar pe care o comit sute de mii de persoane. Doar eu știu trei oameni care au căzut în această capcană. Unii din neștiință, alții din naivitate. Un lucru e clar, PIN-ul e un adevărat cadou pentru hoții de buzunare.

#2. Prea multe carduri

În general, nu-i o idee bună să ții multe carduri în portofel. Îți dai seama că dacă-l pierzi, va trebui să le anulezi pe toate și va dura săptămâni să le restabilești. De regulă, la bănci diferite. Poliția recomandă să ții în portofel doar două carduri, cu care obișnuiești să faci cumpărături. Unul de bază și unul de rezervă. În acest fel, pierderile vor fi reduse la minim.

#3. Prea mulți bani

Nici mulți bani nu-i bine să ții. Pentru că, nu ai nevoie de ei. De regulă, avem nevoie de bani în portofel pentru cumpărături curente. Un iPhone de o mie de euro nu se cumpără la impuls. Prin urmare, nu e nici comod, nici logic, nici practic să păstrezi sume mari în portofel. Numai hoții vor avea de câștigat.

#4. Pașaportul și cartea de identitate

Bine, hoții nu au nevoie de ele, dar te costă să le restabilești. În plus, nu-i înțeleg pe oamenii care umblă cu pașaportul în portmoneu. Că nu ieși de la muncă și pleci spontan în Maldive. Iar dacă ești într-o călătorie, mai bine să-i faci o copie și să lași originalul la hotel. În ceea ce privește cartea de identitate – de câte ori în ultima lună ai avut nevoie de ea?

#5. Bonuri, chitanțe, facturi

Unele facturi sunt cheia către informații confidențiale legate de contul bancar.

Citește și: Mai pune-ți pofta-n cui! 8 miliardari care și-au lăsat odraslele fără moștenire!