Aspirina: 10 întrebuințări neașteptate pentru casă și grădină!

Aspirina este unul dintre cele mai populare medicamente din lume. Acest lucru se datorează proprietăților analgezice, antiinflamatoare și anticoagulante ale ei. Puțini însă știu că aspirina poate fi folosită nu doar ca medicament. Iată 10 întrebuințări neașteptate ale aspirinei, care îți pot fi de ajutor în casă și grădină.

Aspirina ajută la spălare

1. Aspirina îndepărtează petele de transpirație de pe haine. Zdrobește două tablete de aspirină și amestecă praful obținut cu o lingură de apă. Aplica pasta pe țesăturile afectate și lasă să se usuce. Apoi clătește zona cu apă caldă. De asemenea, aspirina este utilă la curățarea perdelelor îngălbenite din tul. Pur și simplu adaugă 5 comprimate la spălare.

2. Aspirina protejează țesăturile de decolorare. Nu ai nevoie de perwoll pentru a păstra culoarea hainelor. Pentru a potența culoarea, înmoaie hainele într-o soluție de apă caldă, în care au fost diluate 6-8 pastile de aspirină.

Aspirina ajută la curățenie

3. Aspirina dizolvă bine calcarul. Pisează două pastile de aspirină și amestecă praful cu 100 ml de apă. Înmoaie o cârpă în acestă soluție și șterge robinetele, bateriile și capetele de duș. Iar apoi, petrece cu o cârpă uscată.

4. Aspirina îndepărtează urmele de săpun de pe cadă. Dacă vrei să scapi de urmele inestetice de săpun, pisează 5 pastile de aspirină și amestecă-le cu agentul de curățare pentru baie.

Aspirina ajută în gospodărie

5. Pentru a desfunda o chiuvetă, multe gospodine folosesc geluri scumpe, cumpărate din magazine specializate. Însă remediile casnice, precum bicarbonatul de sodiu, oțetul și aspirina sunt la fel de eficiente. Aruncă 10 pastile de aspirină în gura de scurgere și toarnă oțet.

6. Rugina poate fi îndepărtată cu aspirină. Zdrobește două tablete de aspirină și amestecă praful obținut cu o lingură de apă. Aplică pasta pe oțel și lasă să acționeze timp de 48 de ore. Apoi freacă metalul cu o lavetă până urmele de rugină vor dispărea complet.

Aspirina contribuie la sănătatea plantelor

7. Florile din vază vor trăi mai mult timp dacă adaugi în apă o tabletă de aspirină. Aspirina are rol de bactericid și face floarea să reziste mai mult. Mai ales când vorbim de trandafiri.

8. Pentru a crește legume mari și frumoase, pregătește o soluție din 4 comprimate de aspirină zdrobite și 15 litri de apă. Stropește plantele la fiecare 3 săptămâni în timpul sezonului de creștere.

Aspirina calmează inflamațiile

9. Aspirina calmează umflăturile cauzate de înțepăturile insectelor. Umezește o tabletă de aspirină și aplică pastila pe umflătură timp de un minut.

10. De asemenea, aspirina îndepărtează mătreața. Pentru a scăpa de mătreață, zdrobește două pastile de aspirină și amestecă praful cu șampon.