Ascultă-ți intuiția: 5 SEMNALE pe care ar fi bine să nu le ignori!

Pe zi ce trece, viața omului contemporan devine tot mai complexă. Munca, prietenii, proiectele, viața de familie, ambițiile personale, hobby-urile, cumpărăturile, impozitele, facturile, aspectul fizic, sutele de problemuțe cotidiene…

Această diversitate este stresantă. Oamenilor le este tot mai greu să ia decizii, pentru că orice decizie măruntă poate influența toate elementele enumerate mai sus. Nu întâmplător, tot mai mulți psihologi le recomandă clienților să se încreadă în propria intuiție atunci când iau o decizie sau altă. Iată 5 semne că e cazul să o faci!

#1. Transpirația abundentă

Dacă ai început să transpiri, înseamnă că e timpul să-ți asculți intuiția, deoarece corpul nu dă greș în astfel de situații. Dacă simți cum transpirația rece se prelinge pe piele, iar palmele încep să asude fără motiv, înseamnă că trupul activează flerul interior pentru a lua decizia corectă.

#2. Palpitațiile cardiace

În situații critice, psihologii recomandă luarea deciziilor la nivel intuitiv. Acest lucru a fost demonstrat științific. Prin urmare, dacă o potențială decizie îți provoacă senzația de anxietate și frică, asociată cu palpitații cardiace incontrolabile – cel mai probabil e o decizie greșită. Și viceversa.

#3. Durerile de stomac

Atunci când ne îndrăgostim, spunem că „avem fluturi în stomac”, iar atunci când primim o veste proastă, spunem că „simțim un ghem în stomac”. Legătura dintre stomac și starea emoțională e demonstrată științific. Prin urmare, dacă simți un ghem în stomac fără motive evidente, disconfortul poate fi un semnal prin care creierul îți sugerează că faci o alegere greșită.

#4. Mirosul

Mirosul este cel mai vechi din toate cele 5 simțuri și creează cele mai durabile asocieri. Totodată, acesta comunică o groază de informații. Nu doar simțim niște arome, ci le analizăm, le comparăm, le evaluăm și tragem o concluzie. Chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru.

Creierul are nevoie de câteva secunde ca să proceseze toate aceste informații și să genereze o reacție. Deseori conștiința rămâne în urmă și nici măcar nu înțelegem de ce unele lucruri ne ademenesc, iar altele ne resping.

De exemplu, aromele emanate de femei sunt simțite și interpretate la nivel senzorial și biochimic de către bărbați. Iar finalitatea acestei analize involuntare este fie atracția, fie respingerea potențialului partener. Prin urmare, dacă mirosul îți provoacă un disconfort, ascultă-ți intuiția și ia-ți tălpășița.

#5. Vederea

Același lucru este valabil pentru vedere. Creierul uman procesează foarte repede datele vizuale. Și nu doar vedem niște imagini, ci le analizăm, le comparăm, le evaluăm și tragem o concluzie. Chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru.

Vederea și subconștientul sunt interconectate. Să zicem că ai de ales din 10 feluri de înghețată expuse la tejghea. Pentru a face alegerea corectă e destul să te uiți în sus, după care iar la tejghea. Înghețata la care vei atrage atenția în primul rând e cea pe care ți-o dorești cu adevărat.

Bonus: Un truc care îți va fi de mare ajutor

Există un truc strâns legat de intuiție și subconștient, pe care îl recomandă psihologii din toată lumea. Atunci când ai de luat o decizie importantă, gândește-te bine azi, dar ia decizia mâine. Subconștientul va face munca murdară pentru tine. Analizează decizia, alternativele, consecințele, apoi ia o pauză. Între-timp, fă ceva ce îți aduce plăcere. Iar a doua zi, “spontan” vei lua decizia corectă.

E demonstrat științific că cel mai bun moment pentru luarea deciziilor sunt primele ore ale dimineții. După ce te trezești, mintea este senină, liberă, lipsită de griji. Nu lua niciodată decizii importante înainte de somn. Culcă-te și revino la întrebare de dimineață. Creierul îți va sugera subtil decizia corectă.

Citește și: Regula 90/10: Un principiu simplu care explică de ce suntem atât de nefericiți!